De zomer is in volle gang, en dat merken we met heet en plakkerig weer. Veel mensen zijn op zulke warme dagen op zoek naar manieren om af te koelen. Een goede manier om dat te doen is door binnen te blijven en gebruik te maken van een mobiele airco. Deze verplaatsbare variant van een airconditioning is de laatste jaren ontzettend populair geworden en dat is niet voor niets. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van een mobiele airco en lees je waarom jij zo’n apparaat in huis wilt hebben.

Flexibel verkoelen

Het grootste voordeel van mobiele airco’s, is dat ze van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst. Dit betekent dat je overal in huis over koele lucht kunt beschikken, precies wanneer jij dat wilt. Ideaal op warme dagen wanneer je overal en nergens uithangt. Werk je vanuit huis, dan zet je de mobiele airco bij je in de werkkamer. Ga je de was opvouwen op zolder? Dan verplaats je hem simpelweg naar zolder. ’s Avonds voor het slapen gaan nog snel je slaapkamertemperatuur omlaag brengen? Ook dat kan.

Flexibel verwarmen

Wat veel mensen niet weten is dat een mobiele airco ook kan worden gebruikt om een kamer te verwarmen. Dit komt goed van pas op koude winterdagen. Door de luchtstroom om te keren, blaast het apparaat warme lucht uit in plaats van koele. Hierdoor kun je zeer plaatselijk verwarmen en flink besparen op je gasverbruik. Iets wat vooral met de huidige hoge gasprijzen enorm prettig is.

mobiele airco

Betaalbaar

Een airco kopen roept al snel vragen bij je op over hoeveel kosten dat met zich meebrengt. Een ander voordeel van mobiele airco’s, is dat deze relatief goedkoop zijn ten opzichte van een normale split airco. Tegenwoordig kun je een goede mobiele airconditioning vinden voor minder dan 400 euro. Voor dat geld heb je heel wat koel- en verwarmingsplezier. Afhankelijk van het vermogen kun je al zo ruimtes tot 40 m² koelen of verwarmen.

Eenvoudig te installeren

Een ander groot voordeel is dat mobiele airco’s zeer eenvoudig te installeren zijn. Dit betekent dat je geen dure installatiekosten heeft om er gebruik van te kunnen maken. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat in de kamer te zetten, de stekker in het stopcontact en de afvoerslang door het raam naar buiten plaatsen.

Conclusie

Een mobiele airco is een goede investering voor je huis. Het aircosysteem is betaalbaar, gemakkelijk te installeren en zorgt voor een flexibele koeling en verwarming. Met de zomerse hittegolven voor de deur en de hoge gasprijzen is dit het perfecte moment om in een mobiele airco te investeren.