Zoals elk jaar delen we aan het begin van het jaar de nieuwste interieurtrends. In dit artikel delen we de slaapkamertrends van 2023. Is jouw slaapkamer wel toe aan een make-over, wat extra sfeer of mis je net die ene touch? Let dan vooral even op! 

Slaapkamertrends van 2023

De slaapkamer is dé ruimte waar je heel gemakkelijk mee kunt gaan met de laatste trends. Een nieuw dekbedovertrek, passend bij die trends, kan al snel voor een compleet andere look zorgen. De slaapkamertrend van 2022 was vooral “Neutral & Rest”. Weinig motieven of drukke prints en vooral het gebruik van neutrale kleuren als beige, lichtbruin, grijs, creme en wit. Ook dat zien we dit jaar terug in de slaapkamertrends van 2023, maar we zien ook een opvallende nieuwe trend. Bekijk alle trends hieronder; 

slaapkamer met kleur muur

Comfort 

We kiezen in 2023 voor comfort en dat uit zich vooral in de investering van goede meubels en materialen om te slapen. Een goed en echt fijn dekbed, hoofdkussens waar je echt lekker op ligt en natuurlijk – het allerbelangrijkste – een goed bed. Mocht je nog geen goede boxspring hebben, dan is dit het moment! Treca de Paris boxsprings gaan we bijvoorbeeld veel terug zien. Deze zijn handgemaakt en echt comfortabel. Daarnaast zijn deze boxsprings ook zeer stijlvol. Ze stralen luxe uit. Helemaal passend bij de slaapkamertrends van 2023 dus!

slaapkamer trends

Hotelgevoel bij je thuis

Of het te maken heeft met het feit dat we een paar jaar veel thuis waren en vakanties geen optie waren of dat het gewoon een trend is omdat we graag de luxe op zoeken, weet ik niet. Desalniettemin willen we echt dat hotelgevoel bij ons thuis. Hier past een Serta Boxspring weer perfect bij. Dit zijn bijzonder luxueuze boxsprings (met prachtige hoofdborden) die je het gevoel geven dat je in een 5 sterren hotel logeert. Ook deze boxsprings worden met de hand gemaakt. Om dat hotelgevoel in je slaapkamer helemaal af te maken, kies je voor een mooi luxe sprei, beleg je jouw bed royaal met de mooiste sierkussens en kies je natuurlijk voor mooie sfeervolle verlichting. 

slaapkamer trends 2023

Bohemian stijl 

Mocht je je afvragen welke stijl we vooral terug gaan zien komen in de slaapkamertrends van 2023: Bohemian. Wees niet bang voor het toepassen van kleur in je slaapkamer. Witte muren zijn passé. Creëer een mooie verzameling van vintage meubels, persoonlijke spullen en exotische stoffen. Het voelt een beetje alsof je op reis bent in je eigen slaapkamer. 3x raden waar jij over gaat dromen! 

slaapkamertrends van 2023

Kunst 

We gaan ook steeds vaker kiezen voor kunst in onze slaapkamer. Dit maakt de slaapkamer direct een stuk persoonlijker. Kies voor een mooi schilderij, een abstract werk of een mooie, eigen gemaakte foto. Zorg dat het kunstwerk blend in de kleuren van je slaapkamer of kies juist voor het tegenovergestelde zodat het kunstwerk, door het contrast, echt een eyecatcher wordt. 

trends slaapkamers

Duurzame materialen

Deze trend speelt al een aantal jaren, maar zal zich nog verder uitbreiden in 2023. We kiezen voor duurzame materialen. Bamboe beddengoed of beddengoed van biologisch katoen. Ze gaan echt hun opmars maken. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je beddengoed gaat namelijk nog langer mee. 

Lees ook eens;