Wanneer december er weer op zit en januari aanbreekt, ruimen veel mensen hun kerstboom weer op. Dat betekent niet alleen dat er weer wat geschoven gaat worden met de indeling van de woonkamer, maar ook dat je ineens heel veel groen mist in huis. Je kunt deze leegte gemakkelijk opvullen met wat nieuwe kamerplanten! Boek dus snel je tripje naar het tuincentrum of bijzondere webshops vol planten, want hier vind je de mooiste kamerplanten! Om je alvast wat inspiratie te geven hebben we de populairste kamerplanten van het moment op een rijtje gezet.

Een kleine conifeer

Vind je het heel erg jammer dat je kerstboom weg moet? Dan kun je ook een kleine Canadese conifeer in huis halen. In feite is dit een mini kerstboompje die je gemakkelijk als kamerplant kunt neerzetten. Je hoeft deze niet helemaal in kerstsferen op te tuigen, maar gewoon te laten staan op een leuk bijzettafeltje of kast. Zo kun je toch nog wat langer van een kerstboom genieten. Ben je hem rond de lente toch za? Dan zet je hem gewoon in je tuin, want deze plant kan ook prima overleven met koude temperaturen!

Pachira Aquatica

Heb jij wel eens van de geldboom gehoord? Je hebt het dan vaak over de Pachira. Dit is een groene plant met glimmende bladeren die perfect in elke huiskamer staat. De Pachira Aquatica is een klein boompje van zo’n vijfendertig tot vijftig centimeter en houdt ontzettend van een lichte ruimte. Je hoeft deze niet in direct zonlicht te plaatsen, waardoor het een ideale kamerplant is. Geef hem eens in de twee weken een flinke scheut water en zo houd je hem tevreden. In het Verre Oosten wordt deze boom ookwel gezien als gelukbrenger, dus het is een ideaal cadeau voor een housewarming of bij een verjaardag.

De gebedsplant

De Maranta Leuconeura Fascinator tricolor, of simpel gezegd gebedsplant, is een ontzettend leuke kamerplant. Deze bevat maar liefst drie kleuren, waaronder twee kleuren groen en roze! De plant heeft niet veel zonlicht nodig, maar kan eigenlijk op allerlei plaatsen goed functioneren. Maak je geen zorgen als je op een gegeven moment merkt dat de bladeren flink gaan hangen. Het is namelijk een hangplant! In het begin groeit deze trots rechtop, maar naarmate deze groter wordt gaan de bladeren steeds meer hangen. Zet deze dus ergens hoog op een dressoir of kast en drapeer de bladeren hier gezellig overheen. 

populairste kamerplanten