Wellicht heb je er al eens van gehoord of wellicht is het compleet nieuw voor je: een kurkwand. Er zijn genoeg redenen waarom jij deze ook zou willen in huis en die gaan we dan ook in dit artikel met je delen. Lees snel verder!

Een kurkwand

Voor we gaan beginnen met de voordelen en redenen om te kiezen voor een kurkwand, volgt hier eerst een korte introductie. Een kurkwand is – zoals de naam al doet vermoeden – een wandbekleding gemaakt van kurk. Dit is een natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen uit de schors van kurkeiken. Door een aantal unieke eigenschappen van kurk, wordt dit materiaal vaak gebruikt voor verschillende toepassingen. En nu dus ook als wandbekleding!

Eigenschappen van kurk

Kurk is een duurzaam materiaal. Het is bestand tegen slijtage en gaat daardoor enorm lang mee. Daarnaast is het een hernieuwbaar materiaal. Dat komt doordat de schors van de kurkeiken wordt geoogst zonder dat het de boom beschadigd. Vervolgens groeit het weer terug. Een milieuvriendelijke keuze dus voor wandbekleding! Bestel je eigen kurkwand gewoon online. Je kunt kiezen voor een bepaalde afmeting of bestel kurk op rol en maak hem zelf op maat.

Isolerende werking

Kurk heeft daarnaast uitstekende thermische en akoestische isolerende eigenschappen. Hierdoor kan een kurkwand helpen met het verminderen van geluidsoverlast in een ruimte (ideaal dus voor je werkkamer of om de kamer van je tiener mee te bekleden wanneer deze weer eens te harde muziek afspeelt). Naast de akoestiek zorgt het ook voor thermische isolatie. Hierdoor kun je de temperatuur in huis beter reguleren.

kurkwand in huis

Gebruik het als prikbord

In de jaren 90 was er geen kinderkamer of tienerkamer te bekennen die geen prikbord had. Het is nou eenmaal super handig en functioneel. Prik de mooiste foto’s op, een poster van je idool of handige notities zoals je boodschappenlijstje. Vrijwel alles uit de jaren 90 maakt een comeback op dit moment en zo ook het prikbord. Je kunt dus kiezen voor een kurkwand die een deel van je wand bekleed of pak uit en bekleed er een complete wand mee!

een kurkwand

Ben jij op zoek naar een milieuvriendelijke en functionele wandbekleding met een warme uitstraling, dan is een kurkwand hetgeen wat je zoekt. Zowel esthetische als praktische voordelen voor verschillende toepassingen binnen en buiten het huis.