Benieuwd waar nou echt dé beste werkplek bij je thuis is? Het is in ieder geval niet op de bovenverdieping! Benieuwd waar wel? Lees het in dit artikel.

Ga de tuin in

Het zal je misschien verbazen, maar dé beste werkplek bij je thuis bevindt zich niet eens in je huis. Hij bevindt zich namelijk in je tuin! Een tuinkantoor is een aparte ruimte in je tuin die gebruikt wordt als kantoor. Ideaal wanneer je een niet al te groot huis hebt, niet over extra kamers beschikt, maar toch een aparte plek wilt hebben als werkruimte. Het is meestal een vrijstaand gebouw dat los staat van het hoofdgebouw.

Een tuinkantoor kan van verschillende materialen gebouwd worden. Kies je voor hout, baksteen of metaal? Wil je snel beschikken over een tuinkantoor dan kun je ook kiezen voor een prefab tuinkantoor. Deze wordt in één enkele dag bij je geplaatst. Hij is voorzien van alle benodigde voorzieningen om als kantoor te functioneren. Zo vind je er elektriciteit, verwarming, verlichting en uiteraard een internetverbinding.

dit is de beste werkplek bij je thuis

Voordelen van werken in de tuin

Het werken in een tuinkantoor heeft vele voordelen. Je hebt echt een eigen plek om te werken. Dat wil zeggen dat je privé en werk gemakkelijker gescheiden kunt houden, ondanks dat je thuis werkt. Hierdoor kun je je beter concentreren. Ook kun je op eenvoudige wijze een goede balans vinden tussen werk en ontspanning. Je kunt namelijk enorm gemakkelijk even naar buiten gaan en genieten van de natuur in je eigen tuin. Pleeg dat ene telefoontje bijvoorbeeld eens terwijl je wandelt in eigen tuin.

beste werkplek

Effect van de natuur op je welzijn

Het zijn in de natuur heeft een positief effect op de mens. Zowel fysiek als mentaal. Deze effecten kunnen van pas komen tijdens het werken. Welke effecten het zijn? Dat lees je hieronder;

  • Stressvermindering. Blootstelling aan de natuur kan helpen om stress te verminderen. Natuurlijke landschappen en een groene omgeving hebben een kalmerend effect. Ook het luisteren naar natuurgeluiden (zoals die van vogelgezang of het ruisen van de wind), kan het stressniveau verlagen.
  • Positief humeur. Het ervaren van natuur om je heen kan gevoelens van vreugde, welzijn en geluk stimuleren.
  • Verbeterde cognitieve functies. Het nemen van een pauze in een groene omgeving kan de productiviteit verbeteren.
  • Verhoogde creativiteit. De natuur kan creativiteit stimuleren. Heb je even een blokkade tijdens die ene belangrijke taak? Loop dan even door je tuin.

Je ziet dat het werken in je tuin een hoop voordelen opleveren. Wellicht had je het nog niet als optie bekeken, maar met deze achtergrondinformatie kan het je wellicht aan het denken zetten!