Waarschijnlijk heb je, net als ik, een bepaalde routine voor het schoonmaken van je huis. Het ene klusje doe je iets vaker dan het andere, maar uiteindelijk komen ze allemaal wekelijks of maandelijks een keertje aan bod. Nu heb ik zelf vorig jaar met mijn verjaardagscenten (ja, als je ouder wordt doe je dit met je verjaardagscenten) dé beste aankoop gedaan voor mijn schoonmaakroutine: een snoerloze stofzuiger! 

Robotstofzuiger 

Waar we eerder al een robotstofzuiger hadden voor de bovenverdieping, hebben we nu een superhandige en effectieve snoerloze stofzuiger voor de benedenverdieping. Laat ik eerst even over die robotstofzuiger vertellen: zeker een aanrader, maar wel voor ruimtes waar je zelf niet lang bent. Een robotstofzuiger doet er namelijk veel langer over dan jij normaal gesproken, dus sta niet te kijken van ruim 2 uur een zoemend geluid om je heen. Zelf vond ik dat enorm irritant dus wij hebben hem nu geplaatst op de bovenverdieping waar ik hem wel enorm handig vind. Een robotstofzuiger komt namelijk met alle gemak onder alle bedden door. Iets wat met de hand een hele klus is telkens. 

Snoerloze stofzuiger 

Een nieuw huis vorig jaar, betekende ook direct een nieuwe stofzuiger. Voordat je het weet ben je namelijk puin aan het opzuigen met je normale stofzuiger. En dat vinden stofzuigers vaak niet zo prettig. Nu we dan toch een nieuwe stofzuiger nodig hadden, wist ik direct wat ik wilde: een Dyson steelstofzuiger. Ik koos voor de Dyson V11 Absolute. Ik las in een onderzoek dat dit de beste draadloze stofzuiger was. Om precies te zijn kozen we voor de Dyson V11 Parquet Extra. Deze heeft namelijk de beste opzetstukken voor parketvloeren.

Mijn persoonlijke review: 

Wanneer je even online zoekt naar dit type, zie je verscheidene opsommingen van de productkenmerken. Productspecificaties kunnen je een goed beeld geven van de stofzuiger, maar ik vul dat dan ook graag aan met mijn persoonlijke mening hieronder. 

schoonmaakroutine

De voordelen; 

– Zakloos. Echt ideaal: stofzuigen en leeggooien 
– Je pakt hem er – net als een kruimeldief – snel bij 
– Hij is dan ook als kruimeldief te gebruiken met opzetstukken 
– Eenvoudig op te laden (bijvoorbeeld in de kelder) 
– Goede zuigkracht (ook niet onbelangrijk voor een stofzuiger)

De nadelen;

  • Je kunt er geen uren mee stofzuigen. Wil ik grondig stofzuigen in huis, dan moet ik de onderverdieping en de bovenverdieping opdelen en tussendoor even opladen.
  • Hij maakt op de hoogste stand best veel lawaai.

Kortom: het is wel echt een aanrader om deze stofzuiger in huis te hebben. En uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat het de investering meer dan waard is. Besparen doe je maar op andere uitgaven!

Heb je ook de andere schoonmaaktips al gelezen?