We brengen steeds meer tijd in de keuken door en doen er dan ook steeds meer moeite voor om een overheerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Door veel te proberen, kookprogramma’s te kijken, recepten te testen en natuurlijk een beetje een kookprins of prinses van nature te zijn, kom je een heel eind. Daarnaast is het ook belangrijk een fijne werkruimte (keuken) te hebben. Benieuwd welke items niet mogen missen in de luxe keuken anno 2023? Je leest het in dit artikel!

Luxe keuken

Een luxe keuken hebben betekent niet direct dat je het allerduurste marmeren werkblad moet aanschaffen en dat je daarmee direct een luxe keuken hebt gecreëerd. Het draait om een combinatie van stijl, functionaliteit en hoogwaardige materialen. Een marmeren werkblad (of graniet of kwartsiet) passen dus wel perfect bij een luxe keuken. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en bestand tegen slijtage. Juist door deze laatste twee kenmerken, maakt het dat dit materiaal zo goed bij een luxe keuken past. Welke items nog meer niet mogen ontbreken in een luxe keuken? Dat delen we hieronder;

Hoogwaardige keukenapparatuur en keukenbenodigdheden

Kies voor hoogwaardige keukenapparatuur en keukenbenodigdheden. Een goede thuiskok kan niet zonder een kwalitatief goede inbouwoven, een grote koelkast (met vriezer), een kookplaat en een vaatwasser. Kies voor merken die bekendstaan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Investeer ook in een messenset van hoge kwaliteit. Schaf pannen aan van professionele kwaliteit. Dat maakt het koken niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook nog eens leuker!

welke items in een luxe keuken

Voldoende ruimte

Als jij een topchef wilt worden bij je thuis, is ruimte essentieel. Heb je nou eenmaal niet de ruimte voor een enorm grote keuken, kijk dan hoe je meer werkruimte kunt creëren. Zorg dat het werkblad zo vrij mogelijk blijft. Dit doe je door te zorgen voor voldoende opbergruimte. Heb je eventueel ruimte voor een kookeiland? Perfect! Dit maakt jouw luxe keuken helemaal af en biedt ook nog eens extra werkruimte. Tip: entertain je gasten terwijl jij kookt en laat ze plaatsnemen aan het kookeiland!

luxe keuken

Goede verlichting

Goede verlichting is essentieel in elke keuken, maar in een luxe keuken mag je hier nog meer aandacht aan besteden. Kies bijvoorbeeld voor LED verlichting onder de keuken (bij de plint), kies voor mooie hanglampen voor extra sfeer en zorg voor functionele verlichting boven je werkblad zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent.

Kies voor een luxe achterwand of tegels

Na het maken van die driesterren maaltijd wacht altijd weer het opruimen en poetsen van de keuken. Wanneer je kiest voor een luxe achterwand of tegels, maakt dit het poetsen een stuk gemakkelijker. Daarnaast ziet je keuken er ook een stuk luxer uit omdat je duidelijk geïnvesteerd hebt in je keuken. Kies voor luxe en duurzame materialen als mozaïktegels, een marmeren plaat of hoogwaardig glas.

Een luxe keuken is natuurlijk voor iedereen anders. Onthoud dat het dus niet alleen gaat om het gebruik van dure materialen, maar juist om de aandacht voor detail en functionaliteit!