Waar vroeger verlichting vooral functioneel was, zetten we het tegenwoordig meer en meer decoratief in. Een mooie hanglamp mag daarom ook echt gezien worden. In dit artikel deel ik de hanglampen die in 2022 helemaal trendy zijn/worden. 

Ronde vormen

Zoals we ook in de andere interieurtrends zien, zijn ronde vormen ook bij hanglampen op dit moment erg populair. Dit is niet zo vreemd, want door de ronde en organische vormen op meerdere plekken in je interieur terug te laten komen,  vorm je één geheel.  Gelukkig zijn er op dit moment enorm veel ronde hanglampen verkrijgbaar.  Heb je een grote tafel onder de hanglamp, dan kun je er ook voor kiezen om meerdere hanglampen op te hangen. Maak het speels door te kiezen voor verschillende soorten hanglampen of door ze op een andere hoogte te hangen.  

ronde hanglampen

Opvallende kleuren

Naast de prachtige en bijzondere vormen, zien we ook meer opvallende kleuren voor hanglampen. Natuurlijk blijven zwarte hanglampen populair, maar je zult ook hanglampen zien met een mooie messingkleur. Ook goudkleurige hanglampen doen het dit jaar ook enorm goed. Deze opvallende kleuren maken je hanglamp natuurlijk nog meer een eyecatcher in je woning. Tip: laat een opvallende kleur subtiel terugkomen in accessoires. 

zwarte hanglamp

Natuurlijk materialen

Dé interieurtrend van 2022 is natuurlijk duurzaamheid. We kiezen voor duurzame producten en waarderen de natuur nog meer. Dit zie je dan ook terug in de verlichting die we kiezen. Er wordt veel gekozen voor natuurlijke materialen. Bamboe hanglampen, lampen met rotan of zelfs lampen met riet. Het kan allemaal. Door deze natuurlijke materialen geeft de lamp – zelfs als hij nog niet aan staat – direct extra sfeer aan de ruimte. Waar je voorheen hanglampen met natuurlijke materialen voornamelijk in een botanisch interieur zag, kun je het nu combineren in allerlei interieurstijlen. Van modern tot vintage. 

bamboe hanglampen trendy

Verschillende stijlen

Over interieurstijlen gesproken… er zijn enorm veel hanglampen voor iedere interieurstijl verkrijgbaar. De mix en match werkt ook goed in 2022. Hang dus gerust een industriele hanglamp op een modern interieur. De truc is dat je de “tweede” interieurstijl dan subtiel op meerdere plekken laat terugkomen. In het geval van dit voorbeeld betekent dat dus dat je bijvoorbeeld ook een industriële vakkenkast plaatst in je moderne interieur. Dit om te voorkomen dat je lamp een mismatch in je interieur is. Ga je liever voor safe? Kies dan voor één duidelijke interieurstijl. 

Welke hanglampen zijn favoriet bij jou?