Een krabpaal kopen is niet altijd makkelijk. Want welke past bij je kat? En wat vind jij als baasje belangrijk? Deze 5 kattenbazen hadden hetzelfde probleem en testten verschillende krabpalen en krabmeubels. Lees hier welke ze hebben gekozen en waarom. 

Maar eerst: waarom is een krabpaal belangrijk?

Het zit in de natuur van katten om aan voorwerpen te krabben. Buiten doen ze dat aan bomen en struiken – ze markeren hun territorium ermee, verzorgen hun nagels en houden op die manier hun spieren soepel. Maar binnen hebben ze ook krabgelegenheid nodig. Zeker als je wilt voorkomen dat je kat aan je meubels krabt. Zorg daarom altijd voor één, maar het liefst meer goede krabpalen in huis. 

Waar moet een goede krabpaal aan voldoen?

Als je wilt dat je kat zijn krabpaal vaak en lang gebruikt, moet een krabpaal of krabmeubel aan een paar belangrijke dingen voldoen:

  1. De sisal moet sterk zijn en verlijmd
  2. De krabstam moet hoog genoeg zijn en passen bij de lengte van je kat
  3. De bodemplaat moet groot en dik zijn, zodat de krabpaal niet kan omvallen
  4. Er moet voldoende plaats zijn voor alle katten in huis
krabpaal

En ook de behoeftes van je kat zijn belangrijk

Elke kat is anders. En niet alleen qua leeftijd, formaat of ras. Katten hebben – net als mensen – allemaal een eigen karakter en dus ook hun eigen behoeftes. Zo heb je echte buitenkatten die alleen thuiskomen voor een lekker hapje en een schoonheidsslaapje, maar ook binnenkatten die meer behoefte hebben aan uitdaging. Die hebben een plek nodig om in te klimmen en om aan te krabben. 

Katten op leeftijd slapen veel en doen het graag rustig aan. En moeten hun slaapplekjes goed kunnen bereiken. En jonge katten en kittens zijn meer actief. Die willen hun nieuwe wereld nog verkennen en hebben een plek nodig waar ze zich kunnen vermaken, maar ook veilig kunnen bijkomen van alle nieuwe indrukken. Daarom heeft elke kat ook een krabpaal nodig die bij zijn behoeftes past.  

Maar het baasje wil ook wat: een mooie krabpaal graag!

Katten zijn tegenwoordig echt onderdeel van het gezin en iedere kattenbaas vindt het leuk en gezellig als hun kat bij ze in de buurt is. Krabpalen en krabmeubels staan daarom bijna altijd in de woonkamer en het is fijn als het design en de kleuren goed matchen bij het interieur. 

Een krabpaal of krabmeubel kopen doe je dus niet zomaar even. Dat vonden Bianca, Jeannette, Jeroen, Simone en Sigrid ook. Ook zij wilden allemaal het beste voor hun kat(ten), maar vonden het design en de kwaliteit van hun nieuwe krabpaal ook heel belangrijk. 

krabpalen

Daarom kozen zij voor deze 5 fantastische krabpalen

Krabmeubel Skyline 185 de Luxe

Bianca zocht een krabmeubel voor haar twee katten Isis en Yoda. Ze wilde een plek waar ze genoeg ruimte hadden om te klimmen én te slapen. Zij kocht daarom krabmeubel Skyline 185 de Luxe. Die heeft extra dikke krabstammen en is perfect voor haar twee boeven. 

Krabmeubel Vista 180

Kenzo is een Noorse Boskat van meer dan tien kilo. En hij is groot. Daarom was Jeannette op zoek naar een hoge en extra stabiele krabpaal. En die vond ze: krabpaal Vista 180 is lekker hoog en stabiel en in een prachtige moderne kleur grijs. En dat past perfect bij haar interieur. 

Krabpaal Savannah 86

Jeroen was op zoek naar een klassieke krabpaal en kocht krabpaal Savannah 86 in de kleur cream. Die past perfect bij zijn lichte interieur. En zijn katten Tinus en Lola zijn er ook blij mee. Er wordt elke dag enthousiast aan gekrabd en in geklommen. En dat gaat makkelijk want de krabstam is extra dik en de bodemplaat verzwaard. 

Krabmeubel Charlotte 180

Simone is gek op haar kat Kira en wilde dan ook een extra fijne krabpaal voor haar kopen. Ze kocht krabmeubel Charlotte 180 in de kleur cappuccino. En daar zijn ze allebei superblij mee. Simone omdat ze de kleur heel mooi vindt en hij niet veel ruimte inneemt. En Kira omdat ze nu héél veel fijne slaapplekjes heeft. 

Krabpaal Vista 170

De katten van Sigrid hebben een totaal verschillend karakter. Frostie is een echt slaapmonster en Hatchi een echte wildebras met veel energie. Daarom koos ze voor krabpaal Vista 170. Want daar kan Frostie zich heerlijk in terugtrekken voor een tukje. En Hatchi kan al zijn energie kwijt door te krabben aan de dikke krabstammen. 

Ben je benieuwd naar de verhalen van deze leuke kattenbazen over hun katten? Surf dan naar het blog KattenPraat van Petrebels.

Wil je advies over krabpalen? 

Neem dan even contact op met de krabpalenexperts van Petrebels. Zij leggen alles graag aan je uit.