Soms kan ik echt heel enthousiast zijn over iets nieuws bij mij in huis. Dat is nu ook weer het geval. Ik heb namelijk een design tafellamp in huis! Hierbij mijn ongezouten mening over de Graypants Wick tafellamp

Graypants

Wellicht ken je Graypants van hun eerdere lijn Scraplights. Deze lijn hanglampen hebben kappen die volledig zijn gemaakt van gerecycled golfkarton. Hun nieuwste product, de Wick, is zelfs finalist in meerdere prestigieuze awards.  De Graypants Wick is er in twee verschillende designs: de gouden “Brass” en de grijze “Graphite”. Ik heb de “Graphite” variant, die perfect past bij mijn industriële en stoere interieur. 

Mijn Wick tafellamp

Nu ontving ik een Wick tafellamp, zodat ik er over kon schrijven op mijn blog, en ik kan niet anders dan positief zijn over dit product. Ik geef toe, hij was iets kleiner dan verwacht (inschatten van cm is nooit mijn talent geweest), maar daardoor juist alleen maar praktischer en mooier. Het design is luxueus en toch simpel. Het is eigenlijk gewoon een oplaadbare kandelaar, maar dan wel één die gezien mag worden! 

tafellamp

Ook het licht heeft veel weg van kaarslicht. De lamp heeft meerdere standen die je eenvoudig bestuurd door het lampje aan te raken. Mijn favoriete stand is het “pulse mode” die ook daadwerkelijk een realistisch kaarslicht effect heeft en doet vermoeden dat het een kaars is in plaats van een lamp. 

design interieur

Opladen en gaan!

Je kunt de tafellamp eenvoudig opladen middels een USB-C poort. Zelfs op de hoogste stand kun je hem dan 12 uur gebruiken. Op de laagste stand zelfs tot 100 uur. Doordat hij geen vaste kabel heeft, kun je hem echt overal mee naartoe nemen en neerzetten. Ideaal dus voor ruimtes waar je niet over veel stopcontacten beschikt. Ik weet nu al dat ik hem aanstaande zomer regelmatig mee zal nemen naar buiten voor sfeervolle zomeravonden.