Misschien is jouw kantoorinrichting inspiratieloos en mist het een beetje gezelligheid. Hoog tijd om actie te ondernemen. Hoe zorg je voor een mooie decoratie voor kantoor? Er zijn bepaalde stappen die je kunt ondernemen. Bij deze 5 bruikbare tips!

Tip 1: Kies een kleurthema

Het is een goed idee om een kleurthema te hebben voor jouw kantoor. Dit zal het makkelijker maken om de verf voor uw muren te kiezen. Je kunt hier kiezen voor de exacte kleuren van je huisstijl maar ook meer in thema’s denken zoals een combinatie van pastelkleuren of juist meer één prominente kleur. Deze prominente kleur(en) kunnen voor jou de basis vormen om bijpassende decoratie, meubilair etc. te vinden.

Tip 2: Accessoires

Accessoires, vrouwen zijn er vaak een stuk beter in dan mannen. Je kunt met accessoires veel sfeer aanbrengen. Om te beginnen met de vergadertafel, hoe leuk is het om de nodige accessoires erop te plaatsen. Denk aan wat vazen met bijvoorbeeld zijden bloemen of enkele kaarsen die weer passen in het kleurthema van het kantoor. Onthoud hierbij wel: functionaliteit gaat voor. Het is belangrijk dat de vergadertafel wel goed werkbaar blijft en je niet bij iedere vergadering alle decoratie van de tafel moet halen.

Ook met de nodige hanglampen boven de bureaus of ook in de vergaderruimte kan een hoop gedaan worden. Deze zijn natuurlijk een stuk sfeervoller dan de tl buizen die je in veel standaard kantoren terug vindt.

Tip 3: Mooie planten voor op kantoor

Bij het decoreren van het kantoor speelt beplanting een grote rol. Je kunt hier denken aan wat mooie plantjes op de bureaus, maar ook gaan werken met grotere eye-catchers in het kantoor. Denk hierbij aan grote vazen(die uiteraard goed bij het geheel moeten passen) met daarbij ook wat grotere planten. Een alternatief is om te kiezen voor zijden bloemen, deze brengen net wat meer kleur met zich mee!

Tip 4: Kies voor een plantenwand op kantoor

Nog een stapje verder zetten met beplanting op kantoor? Een goede keuze! Kies dan bijvoorbeeld voor een plantenwand op kantoor. Planten op kantoor hebben een positief effect op het werkklimaat, verschillende studies hebben dit bewezen.

Het grote voordeel van een plantenwand is dat je direct een eye-catcher creëert in de ruimte. Bovendien kun je er alle kanten mee op, zo is het bijvoorbeeld ook populair om het logo in de plantenwand te verwerken. Zo kun je iedere entree, vergaderruimte of gewoon een willekeurige wand in jouw kantoor omtoveren tot absolute hoogtepunt van je kantoor.

Je kunt bij een plantenwand kiezen voor zowel echte planten als voor kunstplanten. De echte planten dragen bij aan een betere luchtkwaliteit in kantoor, het grote voordeel van de kunstplanten is dat deze eigenlijk 100% onderhoudsvrij zijn.

plantenwand op je kantoor

Tip 5: Meubilair

In de meeste kantoren vind je nog altijd de standaard zwarte bureaustoelen, basic vergaderstoelen e.d. Door het kiezen van een net iets chiquere stijl vergaderstoelen en bureaustoelen kun je al een behoorlijk verschil maken. Combineer dit met leuke vloerkleden onder de bureaus en je zet een compleet andere stijl neer op kantoor!

Ook bij het kiezen van bureaus heb je keuze uit vele kleurtinten, een warm en sfeervol kantoor kan bijvoorbeeld meer gebaat zijn met bureaus met een roodtint door het hout dan de hele koele witte kleuren!

Welke decoratie voor kantoor heb jij toegepast?