Echt een trend is het eigenlijk niet te noemen, want ze zijn al jaren immens populair. Toch zien we eikenhouten eettafels wel domineren in de woonbladen. Je kiest voor kwaliteit en design en en je kunt er jaren mee vooruit. Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Marketing Reus

Eikenhouten eettafels 

Zelf heb ik een betoncire eettafel. Hoewel ik daar nog elke dag enorm blij mee ben, neig ik toch steeds meer naar een nieuwe eettafel: een mooie ovale eikenhouten eettafel voor 6 personen om precies te zijn. Een eiken eettafel is helemaal naar wens te laten maken. Zo kun je het tafelblad laten behandelen in een kleur naar wens. Mijn persoonlijke favoriet is zwart. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de schoonheid van het eiken hout te behouden en juist voor die warme sfeer te kiezen.

Eiken tafels in elk interieur 

Het mooie van eikenhouten eettafels is dat ze in elke interieurstijl passen. Hout past bijvoorbeeld perfect bij een scandinavisch, licht interieur. Dan brengt je eettafel juist wat warmte toe. Daarnaast past een eikenhouten tafel ook enorm goed bij de nieuwste interieurtrend Japandi, wanneer je kiest voor een eettafel met organische vormen. Heb je nou een stoer, industrieel interieur? Dan past een eiken tafel er ook perfect bij dankzij de robuuste uitstraling. Combineer het eiken blad met een stoere, metalen onderstel en hij past perfect bij de industriële woonstijl. Kortom: een eiken tafel past bij iedereen in zijn of haar interieur!

 Stoelen bij een eiken eettafel 

Welke stoelen kun je nou het beste combineren met je eiken eettafel? Het antwoord daarop is vrij simpel: vrijwel alle. Je kunt kiezen voor zachte materialen of voor harde. Ga voor groot of subtiel. Eigenlijk kun je er echt vanalles bij plaatsen. Dat maakt het hebben van een eiken eettafel ook enorm aantrekkelijk. Ook leuk: combineer verschillende soorten stoelen. Eigenlijk kan een eikenhouten eettafel altijd in iedere interieurstijl zoals hierboven benoemd en kun je met de eetkamerstoelen er juist voor zorgen dat deze feilloos past bij je interieur!