Je kunt de bladen van woonmagazines niet openslaan of je ziet bamboe. Het is dé woontrend op dit moment en dat vind ik niet zo vreemd: bamboe in je interieur is duurzaam, budgetvriendelijk en super stijlvol! Stiekem heb ik zelf ook de laatste tijd wat aankopen gedaan van bamboe. Benieuwd hoe je het kunt toepassen in jouw interieur? Ik deel het hieronder!

Bamboe in je interieur

Bamboe past perfect in iedere interieurstijl. Met bamboe breng je de natuur in huis en laat dat nou net één van de interieurtrends van 2021 zijn! Zeker nu we sinds de pandemie zoveel thuis waren, willen we graag buiten naar binnen halen. Bamboe, rotan en riet wordt vaak met elkaar verward, maar het is toch echt verschillend. In tegenstelling tot rotan en riet, is bamboe hol van binnen. Hierdoor blijft het enorm licht van gewicht. Ideaal dus als je – net als ik – nogal eens schuift met je meubels om nieuwe hoekjes te creëren. Bamboe is duurzamer dan hout. Dit komt omdat bamboe nou eenmaal veel sneller groeit. 

Bamboe binnenhuis 

Er zijn tegenwoordig enorm veel producten van bamboe verkrijgbaar. Hierdoor kun je naar hartenwens combineren. Wanneer je jezelf er eens in verdiept zul je zien dat er ook een hoop bamboe producten verkrijgbaar zijn waar je niet direct van ziet dat het van bamboe gemaakt is. Wist je bijvoorbeeld dat er ook bamboe beddengoed te koop is? Diverse grote merken bedtextiel zijn begonnen met collecties gemaakt met bamboe. Hetzelfde geldt voor kleding. Je kunt dus heel ver gaan met je nieuwe bamboe-verslaving! 

Bamboe in je tuin 

Ook buitenshuis kan bamboe goed toegepast worden. Zo kun je natuurlijk aan de slag gaan met bamboematten om privacy te creëren of op een goedkope manier je schutting een upgrade te geven, maar je kunt er ook voor kiezen een complete bamboe schutting neer te zetten. Bamboe heeft een tropische uitstraling waardoor je tuin direct sfeer en warmte krijgt. Maak het helemaal af met bamboe tuinfakkels, windgongen en natuurlijk een mooie bamboe tuinset. 

bamboe in je interieur

De mooiste bamboe meubels 

Wil je nou wat inspiratie voor mooie bamboe meubels? Ik help je snel op weg. Natuurlijk kun je kiezen voor verlichting (I know, geen meubels- maar wel een echte eyecatcher in huis). Zelf heb ik ook een mooie lamp van bamboe boven mijn salontafel hangen. En nu ik toch nog even wat niet-meubels aan het delen ben: denk ook eens aan bamboe raamdecoratie. Helemaal trendy op dit moment! Terug nu naar de meubels… je kunt natuurlijk kiezen voor;

  • bamboe salontafels
  • bamboe bijzettafels
  • bamboe kasten
  • bamboe stoelen
  • bamboe tafels
  • bamboe bankjes 
  • bamboe krukjes 

en ga zo maar door…

Hebben jullie al iets moois in huis van bamboe?