De zomer komt eraan en dat betekent dat veel mensen weer lekker buiten willen leven. Wanneer je een tuin hebt, is dat natuurlijk extra fijn en gemakkelijk. Je doet je tuindeuren open en het genieten kan beginnen. Een leuke uitstraling van je tuin zorgt ervoor dat het nog gezelliger is. Je kunt met de inrichting van je tuin alle kanten op. Kies je voor veel tegels? Of ga je toch liever voor een groene tuin? In dit artikel lees je de voordelen van een groene tuin. Ben je benieuwd om welke voordelen het gaat? Lees dan verder!

Creëer een aangename plek met vergroening van je tuin 

Veel mensen kiezen voor een tuin die ze niet of weinig hoeven te onderhouden. Daarom wordt er al snel gekozen voor een betegelde tuin. Echter heeft een betegelde tuin verschillende nadelen. Zo worden tegels extra heet in de zomer en draagt het niet bij aan de duurzaamheid. Daarnaast moeten de tegels alsnog schoongemaakt worden. Met een groene tuin heb je dat zo opgelost! Wil je aan de slag gaan met een groene tuin? Dan is het goed om na te denken over welke planten het beste passen bij jouw tuin. Kies je bijvoorbeeld voor siergrassen of ga je voor een bodembedekker zoals klimop? De keuze is reuze en zo is er altijd wel iets wat bij jouw tuin past.

Kies de juiste bloemen en planten 

In april en mei beginnen veel planten en bloemen weer te bloeien. Een aantal planten en bloemen doen het extra goed in deze tijd van het jaar. Ga je voor nieuwe bloemen en planten? Dan is het ook belangrijk dat je nadenkt over de juiste plek. De hoeveelheid zon en schaduw, de grondstof en het vocht in de bodem spelen hierbij een belangrijke rol. Wanneer je goed nadenkt over de plek van de planten, zullen ze minder onderhoud en water nodig hebben. Een plant die goed tegen de felle zon kan is de glansmispel. Ook doet deze plant het goed in een wat koeler klimaat, met andere woorden een perfecte plant voor in het Nederlandse klimaat. 

Al met al biedt de keuze voor vergroening van je tuin verschillende voordelen, zo draagt het onder andere bij aan de verduurzaming en zorg je ervoor dat planten en dieren genoeg ruimte krijgen. Dus ga vandaag nog aan de slag met de vergroening van jouw tuin!