Waar ik eerder een blog schreef over donkere/zwarte keukens, is het nu tijd om de lichte keuken in het zonnetje te zetten. Niet voor niets is het een keukentrend van 2021! Lichte keukens zijn tijdloos, passen bij elke interieurstijl en zijn ook nog eens stijlvol! 

Lichte keukens

Ik heb het al eens eerder gezegd: een keuken kopen doe je niet dagelijks. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een design wat je langere tijd mooi zal vinden. Een lichte keuken is handig omdat deze in de basis overal bij past. Je kunt hem customizen door hier en daar wat aanpassingen te laten doen na een aantal jaar. Zo kun je hier bijna een levenlang mee doen! Hoewel je bij een lichte keuken wellicht meteen denkt aan een witte keuken, zijn er natuurlijk ook nog andere varianten. Wat dacht je van een mooie licht beige tint of een lichtgrijze keuken?

Inspiratie opdoen 

Natuurlijk kan ik je nu overtuigen met een heel praatje over waarom je voor een lichte keuken zou moeten kiezen. Dat ga ik ook zeker doen (hier verderop in de blog), maar voor het zover is wil ik je eerst graag inspireren met een aantal prachtige voorbeelden van lichte keukens. Wil je nog meer inspiratie op doen? Gewoon even heerlijk online windowshoppen. Bekijk bijvoorbeeld eens de keukens van Superkeukens

lichtgrijze keuken
witte keuken
lichte keuken

Waarom kiezen voor een lichte keuken? 

Oké, inmiddels ben je waarschijnlijk wel geïnspireerd geraakt door deze mooie foto’s. Toch wil ik je ook nog even meenemen in een opsomming waarom je zou moeten kiezen voor een lichte keuken; 

  • Maakt een kleine ruimte optisch groter. Ideaal dus wanneer je niet zo’n grote keuken hebt. 
  • Op lichte keukens zie je geen vette vingerafdrukken die je vaak op een donkere keuken wel ziet 
  • Een lichte keuken is te combineren met elke interieurstijl. Zo kun je een scandinavisch interieur door laten lopen in je keuken, maar kun je hem ook landelijk maken wanneer je woont in een oude woonboerderij. Het is natuurlijk ook ideaal wanneer je jouw interieur nogal eens verandert. 
  • Heel mooi te combineren met zwarte, gouden of houten accenten. 
  • Een lichte keuken is enorm tijdloos 
  • Verkrijgbaar in elk budget!
  • Je kunt hem altijd nog uitbreiden naar een two tone keuken (dat is wanneer je twee verschillende kleuren of materialen gebruikt in je keuken). Een concreet voorbeeld: je breidt je witte keuken uit met een mooi zwart keukeneiland. 
  • Je kunt een lichte keuken in een dag een make over geven. Door een ander aanrechtblad te kiezen, je kraan te vervangen of je handgrepen aan te passen kun je direct een andere look creëren.

En ben je al overtuigd? Of ga jij liever voor een ander type keuken?