Stijlvol. Wanneer je dit woord in de mond neemt, denk je waarschijnlijk niet direct aan een traplift. Toch, wanneer het moment daar is dat een traplift noodzakelijk is, hoeft het esthetische aspect niet meteen terzijde te worden geschoven. De moderne traplift past bij ieder interieur.

Welke traplift het meest geschikt is voor jullie woning, is vooral afhankelijk van de situatie in huis. Net zo belangrijk zijn jullie persoonlijke wensen. De montage van een traplift is geen moment waar je naar hebt uitgekeken: er is immers iets aan de hand. Maar als er dan toch een stoellift in huis moet komen om ervoor te zorgen dat jullie allemaal nog naar boven en beneden kunnen, dan wel één die past bij het interieur. Wees gerust: dat gaat lukken.

Maatwerk op elke trap

Op vrijwel iedere trap past een traplift, ook op een traplift met bochten. Tijdens een gesprek bij jullie thuis beoordeelt de adviseur wat de beste optie is. Eén van de eerste keuzes die moet worden gemaakt is of de traplift aan de binnenzijde of buitenzijde van de trap wordt gemonteerd. Aan de binnenzijde heeft het voordeel dat de brede kant van de trap beloopbaar blijft, wel zo veilig. De rail is het gedeelte waarover de traplift rijdt. Een enkele rail is nu de standaard. Deze valt nauwelijks op. De dunste enkele rail ter wereld is slechts zes centimeter breed. Wanneer de ruimte er is in de hal en/of de overloop, is het aanbrengen van een parkeerbocht mogelijk. In die bocht parkeer je de stoel op de momenten dat deze niet wordt gebruikt, fijn uit het zicht. Wat alle trapliften gemeen hebben: hun moderne en compacte design.

traplift

Kleuren

Dan de kleuren. Ook daarin zijn volop keuzemogelijkheden. Van diverse modellen trapliften is de stoelbekleding in een tiental kleuren te krijgen. Past blauw het beste, of toch gaan voor die zachtere zandkleurige bekleding? De rail wordt standaard geleverd in crème wit, maar ook daarin zijn volop andere keuzes beschikbaar. Bespreek dat met de adviseur.

Een traplift huren

Het is ook mogelijk om een traplift te huren. Dat kan de beste optie zijn als jullie verwachten dat de traplift maar voor een korte periode nodig is, of wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt. Een hergebruikte traplift is net zo comfortabel en veilig als een nieuw exemplaar. Voor herplaatsing wordt de traplift in de fabriek grondig nagekeken. Onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage worden vervangen.