Hoewel je niet elk jaar de badkamer drastisch gaat renoveren, is het wel handig om op de hoogte te zijn van de nieuwste badkamertrends. Vooral de laatste jaren zijn er nogal wat nieuwe trends gespot. Benieuwd geworden naar de nieuwste badkamertrends? Lees ze hieronder!

Kies voor een luxe douchegoot 

Niets zo vervelend als een doucheputje schoonmaken en ontdoen van alle losse haren. Gelukkig worden douchegoten steeds luxer, waardoor dat klusje ineens niet zo lastig meer is. Daarnaast zien ze er ook nog eens steeds mooier uit. Wanneer je douchegoten vergelijken gaat, zul je zien dat ze gemakkelijk te verdelen zijn in 2 soorten; douchegoten die echt blenden in je badkamer, waardoor je ze bijna niet meer ziet en douchegoten die echt gezien mogen worden en vormen deze juist een mooie eyecatcher. 

De douchedeur maakt een comeback 

Waar we een aantal jaar geleden massaal ervoor kozen de douchedeur achterwege te laten door bijvoorbeeld het plaatsen van een wand, kiezen we er nu juist weer voor om een douchedeur te laten plaatsen. Een douchedeur kopen is wel iets lastiger geworden dan voorheen, want de keuze is enorm. Er zijn tal van mogelijkheden, zodat je douchedeur perfect past bij en in jouw badkamer. 

de nieuwste badkamertrends

Helemaal klaar voor de toekomst

Er komt steeds meer smart in ons huis. Dit gaan we dan ook terugzien in de badkamer. Natuurlijk heb jij al gekozen voor waterbesparende douchekoppen en kranen (zo niet, dan moet je dat zeker zo snel mogelijk doen), maar denk ook eens aan een smart douche, spiegels en lampen met bewegingssensor. 

Gebruik luxe en natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen worden steeds vaker toegepast in de badkamer. Te denken valt aan luxe natuursteen, maar ook hout gaan we steeds vaker terugzien. In accessoires zien we ook veel natuurlijke materialen terug. Zo kiezen we steeds vaker voor leisteen en bamboe. Onze handdoeken worden ook luxer en krijgen een mooi plaatsje in de badkamer waar ze gezien mogen worden. 

nieuwste badkamertrends

Zwart maakt plaats voor grafiet

En last but not least zien we een nieuwe trend op het gebied van kranen. Waar we voorheen kozen voor zwart, messing of goud is er nu een nieuwe kleur die zijn intrede doet; grafiet. Dit is een prachtige donkergrijze antracietlook. Grafiet kranen zorgen voor een moderne en robuuste uitstraling, maar tegelijkertijd zijn ze ook enorm verfijnd en tijdloos. Dit gaat een blijvertje worden! 

Wat vind jij van deze nieuwste badkamertrends?