Als er één meubelstuk is wat de laatste jaren helemaal zijn comeback heeft gemaakt, dan is het de fauteuil wel. Natuurlijk bedoelen we dan niet zo’n ouderwetse variant (wat nog net geen sta-op-stoel is), maar bedoelen we de moderne fauteuil. Inspiratie opdoen en weten waarom in jouw interieur de moderne fauteuil zeker niet mag ontbreken? Dan ben je hier op de juiste plek! 

De moderne fauteuil 

De moderne fauteuil mag niet ontbreken in jouw interieur. Naast je bankstel is dit item wellicht jouw favoriete plek om in de avond lekker met een boek of kop thee een momentje voor jezelf te pakken. We zijn de laatste jaren steeds vaker op zoek naar ultiem comfort in huis en een fauteuil is daarin de perfecte toevoeging. Of je nu op zoek bent naar iets hips of juist klassieks, fauteuils zijn er in enorm veel soorten en maten verkrijgbaar. Bekijk bijvoorbeeld eens het assortiment van het merk Montèl, dit Nederlandse merk kent een grote collectie aan betaalbare design fauteuils. Niet alleen leuk om je interieur mee op te fraaien, maar ook nog eens goed voor je portemonnee. 

moderne fauteuil inspiratie

Passend bij de rest van je interieur

Wat nou het verschil is tussen een wat ouderwetse fauteuil en een moderne fauteuil? Moderne fauteuils worden gekenmerkt door strakke lijnen, minimalistisch design en eigentijdse esthetiek. Ze kunnen variëren in vormen, van eenvoudige kubusvormige ontwerpen tot meer organische en vloeiende vormen. Ze passen daarom bij bijna elke interieurstijl en voldoen daarnaast aan een van de volgende eigenschappen;

  • Je fauteuil blendt perfect binnen de rest van je interieur 
  • Je fauteuil is een échte eyecatcher en nodigt direct uit om er plaats op te nemen.
moderne fauteuil

Eenheid binnen je interieur 

Bij Montèl heb je de mogelijkheid om je fauteuil in dezelfde stof en hetzelfde leer te laten bekleden als je bankstel, waardoor het naadloos aansluit bij je interieur. Deze unieke service, exclusief aangeboden door Montèl in Nederland, zorgt voor een perfecte harmonie in je woonruimte. Daarnaast kun je de optie overwegen om een bijpassende voetenbank toe te voegen, wat je fauteuil nog comfortabeler maakt. 

Een échte eyecatcher

Toe aan een opvallend item in je interieur? Overweeg dan om jouw fauteuil te laten bekleden in een opvallende contrasterende stof of leer-variant. Zo transformeer je jouw fauteuil tot een middelpunt van je interieur. Voor maximale impact plaats je de fauteuil daar waar hij de aandacht trekt en het pronkstuk van de ruimte wordt. 

Heb jij al een moderne fauteuil in jouw interieur? Laat je inspireren door deze beelden en hopelijk zien we straks een stijlvolle aanwinst erbij in jouw interieur! (fotocredits: Montèl).