Dat een nieuwe tuinset zo enorm verschil kan maken, had ik niet durven dromen. Toch heeft onze nieuwe tuinset van Leen Bakker dat echt voor elkaar gekregen. De overkapping heeft een compleet nieuwe look. Alles past nu veel beter bij elkaar en het is ook nog eens veel functioneler. Aangezien ik veel vragen over de nieuwe tuinset kreeg via DM’s op mijn Instagram, wijd ik daarom ook een blogartikel aan. 

Nieuwe tuinset 

Onze vorige tuin was 8×6. Vrij klein als je je beseft dat onze overkapping nu alleen al 8×4,5 is (de achterkant loopt schuin, het diepste gedeelte is 4,5 meter, het andere gedeelte is 3,5 meter). Geen wonder dat we destijds kozen voor kleinere tuinmeubels. Inmiddels kunnen we grotere meubels kwijt. We kozen dus voor een nieuwe loungeset en een mooie tuinset. Een tafel met 6 stoelen moest het worden.  Ik koos voor de Hartman Le Sud tuinset Amalia Beaune U-poot – antraciet/aluminium – 7-delig Van Leen Bakker. De tafel is 76x240x95 en is afkomstig uit de Le Sud Collectie. Ik koos voor U-poten, maar je kunt ook kiezen voor een X-vorm onderstel. De stoelen zijn van het merk Hartman en zitten enorm comfortabel. Het is de Beaune en lijkt erg op de Sophie stoelen van Hartman die ik ook heb.

nieuwe tuinset

Leuke accessoires 

Naast de prachtige tuinset koos ik ook voor enkele leuke accessoires om het geheel af te stylen.  Enkele leuke pampa pluimen op tafel,  een mooi kleedje en 2 prachtige manden (de Juul) die weer perfect matchen met de kleur van het tafelblad en de balken van de overkapping. De overige accessoires had ik allemaal al,  maar zorgen er samen met de nieuwe accessoires voor dat het een gezellig geheel wordt. 

nieuwe tuinset leen bakker

Heerlijk tafelen 

Onze vorige tuinset was een bistrosetje met 4 stoelen. Op het tafeltje pastte met wat passen en meten precies 4 borden. Toch was dat erg krap dus aten we vaak binnen.  Ook wanneer we een gezelschapspel speelden was het improviseren, want een spel en wat glazen en de tafel was vol.  Nu we zo’n ruimte tafel hebben met 6 stoelen merk ik dat we veel meer buiten leven.  De BBQ gaat regelmatig aan (al is het maar voor 1 stuk vlees) en we hebben ook al meerdere borrelavonden gehad met vrienden.  Ik kan dus echt iedereen zo’n heerlijke tuinset aanbevelen!!

nieuwe tuinset

Mocht je na het lezen van dit artikel nog meer vragen hebben over de tuinset o.i.d. stuur dan vooral even een berichtje en dan zal ik alles proberen te beantwoorden!