Met alle hedendaagse techniek spelen kinderen minder vaak buiten dan dat ze eigenlijk nodig hebben voor een gezonde motoriek. Het inrichten van een kindvriendelijke achtertuin kan er dan ook zeker bij helpen om kinderen te motiveren om buiten te gaan spelen. Daarnaast kan het voor ouders een fijne manier zijn om hun kinderen veilig actief te laten zijn buitenshuis. Er zijn veel verschillende manieren om een tuin op een kindvriendelijke manier in te richten. Wij leggen een aantal van deze opties aan je voor. 

Een schommel 

Iedere kindvriendelijke tuin lijkt er wel een te hebben: een schommel. Dit ouderwetste speeltoestel is al jarenlang een grote favoriet bij kinderen. Niet alleen zorgt het voor vele uren van vermaak, ook helpt het kinderen bij het ontwikkelen van een beter gevoel van evenwicht en coördinatie. Het voordeel van een schommel is ook dat je veel verschillende opties kunt aanbieden, die ook nog eens gemakkelijk te wisselen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de traditionele zitjes, maar ook voor touwen, netten of banden. Heb je een stevige boom in je achtertuin staan? Dan kun je er ook voor kiezen om hier een schommel aan vast te maken. Plaats een schommel altijd boven een zachte ondergrond, dat ervoor zorgt dat het gevaar van verwondingen bij een val vermindert. 

de leukste speeltoestellen

De glijbaan 

Een ander populair speeltoestel bij jonge kinderen is een glijbaan. Glijbanen bestaan in verschillende vormen en maten en zijn makkelijk uit te zoeken op basis van de leeftijd en de vaardigheden van een kind. Glijbanen kunnen makkelijk toegevoegd worden aan andere klimtoestellen. Daarnaast is het ook leuk om een glijbaan in de zomer te combineren met een zwembad af andere wateractiviteiten. Ook bij het plaatsen van een glijbaan is het belangrijk om rekening te houden met eventueel valgevaar. 

speeltoestel in je achtertuin

Een trampoline 

Veel ouders kiezen ervoor om een trampoline te laten plaatsen in hun achtertuin. Trampolines zijn te verkrijgen in verschillende vormen en maten, dus er is altijd wel een speeltoestel dat past in jouw tuin. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om een trampoline te plaatsen. Je kunt een trampoline bijvoorbeeld ook inbouwen in de grond. Deze inground trampolines zijn vaak speciaal te bestellen. Het plaatsen van een net wordt in alle gevallen aangeraden, zodat jouw kind niet buiten de trampoline kan vallen. 

leukste speeltoestellen

Een klimtoestel 

Vind je het lastig om te kiezen tussen de verschillende speeltoestellen? Ga dan voor een combinatie van deze elementen en plaats een compleet klimtoestel in je achtertuin. Op deze manier kan het plezier van een glijbaan, schommel en andere onderdelen gecombineerd worden voor uren speelplezier. Klimtoestellen zijn over het algemeen duurder dan de losse toestellen. Kijk daarom naar een toestel van goede kwaliteit, zodat deze ook een langere tijd mee kan gaan. 

speeltoestellen klimtoestel