Ben jij op dit moment bezig met verhuizen? Of wil je even helemaal wat anders in huis? Dan kun je het beste beginnen bij je zitmeubelen! Denk hierbij aan banken, stoelen en eetkamerstoelen. De woonkamer hoort natuurlijk een warm en fijne plek in je huis te zijn, daarom is het belangrijk om dit helemaal eigen te maken. In deze blog vertellen wij jou de laatste trends op het gebied van zitmeubelen. Wil jij graag inspiratie opdoen voor jouw huis? Lees dan snel verder!

Kleuren

De grootste trend op dit moment is het gebruik van kleuren. Een kleur kan heel goed bepalen voor welke stijl jij gaat in je huis. Wat erg populair is, is de Scandinavische uitstraling in je woning. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rustige kleuren, denk aan warme en natuurlijke kleuren. Je ziet crème kleuren veel terug komen in plaats van wit. Daarnaast wordt het ook een trend om steeds fellere kleuren terug te laten komen in je huis. Denk hierbij aan een rustige woonkamer, maar wel een stoel in een opvallende kleur. Op deze manier zorg je ervoor dat er karakter terugkomt in je huis!

Warm & simpel

Een steeds weer terugkomende trend is eenvoud. Het simpel houden van je huis zijn steeds meer mensen fan van. Het is ook heerlijk om thuis te komen in een rustgevend huis, het is tenslotte de plek waar je tot rust komt. Eenvoud wordt vaak gecombineerd met een warme uitstraling. En hoe kun je dat beter doen dan met hout? Het is populair om hout te combineren met bijvoorbeeld meubels, zoals een stoel met een houten leuning. Hout kan ook terugkomen in de vloer of op de muur. Met andere woorden genoeg mogelijkheden om je huis simpel, maar ook warm te maken.

woon trends 2022

Luxury Living

Iedereen heeft het al wel voorbij zien komen: de velvet-trend. Het is het afgelopen jaar razend populair geworden. Hou je van een luxe uitstraling in de woning? Dan is deze trend echt wat voor jou! Velvet geeft een dure en luxe touch aan je huis en je krijgt een mooie glamoureus look. Velvet kan op verschillende manieren terugkomen in je woning. Een velvet eetkamerstoel, een mooie bank of juist een bed. Het is helemaal in om velvet te kiezen in een diepe donkere kleur, bijvoorbeeld diepblauw of donkergroen. Het is dan echt de blikvanger in huis! 

woontrends 2022

Laat je inspireren!

Wil jij nieuwe zitmeubelen kopen, omdat je net verhuisd bent? Of ben je gewoon toe aan wat anders? Laat je dan inspireren door sfeer.nl!