De badkamer is een ontzettend ondergewaardeerde ruimte, het is de plek waar je bent om te beginnen aan je dag, maar ook om tot rust te komen na een lange dag werken. Je zorgt hier ervoor dat je kunt ontspannen en jezelf lekker kunt verwennen. Belangrijk is daarom om veel aandacht te geven aan het inrichten van je badkamer, mocht je net een huis hebben gekocht dan is de kans groot dat je niet tevreden bent met hoe de badkamer eruit ziet. Veel mensen hebben namelijk een totaal andere smaak, of hebben überhaupt niks gegeven om de badkamer. In deze blog bespreken we de laatste trends als het gaat om het inrichten van de badkamer en laten we ook zien hoe je de inspiratie het beste kunt gaan uitvoeren!

Gebruik natuurlijke materialen

Dit is met afstand de grootste trend van dit moment, het gebruiken van natuurlijke materialen. Hierbij moet je denken aan hout, marmer en beton. Deze materialen zullen ervoor zorgen dat je badkamer een warme uitstraling krijgt, hierdoor creëer je een rustige, ontspannende en natuurlijk sfeer voor jezelf. Belangrijk is wel om te weten dat hout niet zo goed kan tegen vocht, gebruik dit materiaal daarom ook niet té veel. Je kunt het beton en marmer laten terugkomen in de muren en tegels, het hout is perfect voor de meubels.

trends op het gebied van badkamerinrichting

Minimalistisch

Al een aantal jaar is minimalistisch een hele grote trend in ons land, daarmee geldt het ook voor onze badkamer. Hierbij moet je denken aan een strakke uitstraling dat er wel voor zorgt dat je een gevoel van rust krijgt. Het minimalisme kun je gemakkelijk doortrekken in de keuzes van materialen, kleuren en verlichting. Gebruik hierbij voornamelijk veel lichte tinten en de kleur wit. Ga dus niet een badkamer spiegel ophangen die een ingebouwde disco lamp heeft, ook dat is een trend, maar die past nou niet bepaald bij de minimalistische uitstraling. 

badkamerinrichting

Warme kleuren

Deze populaire trend zal ervoor zorgen dat je badkamer een gezellige en uitnodigende uitstraling zal gaan krijgen. Het fijne hierbij is dat warme kleuren geweldig zijn om te combineren met natuurlijke materialen. Hieronder staan de meest populaire warme kleuren van dit moment:

Terracotta: Deze diepe aardse kleur zal ervoor zorgen dat je ruimte een rustieke en warme uitstraling krijgt. Terracotta kun je geweldig combineren met lichte houtsoorten en witte of crèmekleurige tegels. Zorg er wel voor dat je niet té veel gaat combineren;

Bruin: Chocolade Bruin en karamelbruin, deze luxe kleuren zullen misschien niet direct bij je naar boven komen als het gaat om een kleur in de badkamer. Wel zal het ervoor zorgen dat je een verfrissende uitstraling krijgt in de ruimte, en ook dit is uitstekend de combineren met natuurlijke materialen.;

Beige: Dit is de meest neutrale kleur van ze alle drie, hierdoor zie je het ook al regelmatig terug bij veel badkamers. Het terugkomende fenomeen hierbij is dat het een uitstekend bindingsmiddel is om te kunnen combineren met de rest van je badkamer, het zal ervoor zorgen dat de uitstraling één geheel wordt.