Voor welke kleur behang of verf kies jij op de wanden van je woning? Het heeft een grote impact op de uitstraling van ruimtes. Niet alleen heb je de keuze uit verschillende kleuren; ook kun je kiezen tussen een glanzende en matte lak in het geval van verf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de populaire Rubbol XD High Gloss verf. Deze verfsoort wordt in verschillende RAL-kleuren aangeboden. Een fraaie combinatie is bijvoorbeeld RAL9002 of RAL9016 met een industrieel interieur. Meer lef heb je, wanneer je kiest voor RAL5004 op de wand. Deze donkere kleur valt goed te combineren met het groen van een kamerplant of bijvoorbeeld het beige van de bank. Door te spelen met kleurcontrasten geef je een ruimte karakter. 

Laat een ruimte ruimtelijk of juist compact ogen 

Niet alleen geef je ruimtes karakter door te kiezen voor contrasterende kleuren. De kleurkeuze heeft ook invloed op het optisch formaat van een kamer. Een lichte kleur laat een ruimte over het algemeen groter lijken. Daar waar een donkere kleur de kamer juist compact maakt. Overigens kun je een donkere kleur goed combineren met een grote spiegel, of meerdere kleine spiegels. De spiegels laten je hierbij door de kamer heen kijken, waardoor deze alsnog groter oogt. Het maakt dat je ook in een kleine ruimte met donkere kleuren op de wand kunt werken. 

kleur van de muur

Luxe, chique look met hoogglans verf 

Eerder las je al, dat verfsoorten niet alleen in verschillende kleuren worden aangeboden. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen een glanzende- en matte lak. Kies bijvoorbeeld voor Wijzonol XD High Gloss verf, wanneer je een wand een luxe, chique uitstraling wilt geven. Het past goed bij een modern en strak ingerichte woning! Combineer een wand voorzien van glanzende verfsoort met verschillende accessoires, zoals een mooie klok of bijvoorbeeld een grote fotolijst. Een alternatief is een schilderij. Het breekt het glanzen van de verf enigszins. 

Houd rekening met de raamdecoratie in de ruimte 

Kijk bij de keuze voor een bepaalde kleur verf of behang ook naar de kleur van de raamdecoratie die je in de ruimte gebruikt. Kies je voor twee contrasterende kleuren, of ga je juist voor kleuren die binnen hetzelfde deel van het kleurenspectrum vallen? Op het internet vind je verschillende websites met inspiratie voor het combineren van kleuren op de wanden van kamers. Kijk hier eens naar om tot nieuwe ideeën voor je eigen woning te komen.