De Scandinavische rustiek en de Japanse elegantie, dat samen gecombineerd in jouw slaapkamer. Klinkt goed toch?! Het is de Japandi stijl die op dit moment enorm populair is en dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat we steeds meer op zoek zijn naar een bepaalde rust in ons – toch al drukke – leven. Hoe je die Japandi stijl het beste in jouw slaapkamer kunt toepassen? Daar geef ik je in dit artikel tips voor!

Japandi Stijl

Voor we het gaan hebben over de slaapkamer, wil ik eerst de Japandi stijl wat verder toelichten. Zoals gezegd is het een combinatie van Scandinavische en Japanse invloeden. Beiden minimalistisch, maar door ze te combineren geven ze toch een warme sfeer. Neutrale tinten en houten elementen zorgen voor die warmte in je interieur. Voeg daar wat zwart aan toe voor extra contrast en je Japandi stijl is in balans.

slaapkamer japandi

Japandi slaapkamer

Hoe ziet die Japandi stijl er dan vervolgens uit in je slaapkamer? Heel eenvoudig. Volg de onderstaande tips op;

1. Kies het juiste beddengoed

Al vaker genoemd, maar beddengoed heeft zo’n enorme impact op de sfeer in je slaapkamer. Kies voor neutrale kleuren in een luxe stof. Dit kan bijvoorbeeld een zijden bedovertrek zijn, maar de aaibaarheid van flanel past ook goed bij de Japandi stijl. Heb je 2 enkele bedovertrekken van 140×200 zorg dan dat je wel voor dezelfde kiest, zodat ze toch één geheel vormen.

2. Laagjes

Hoewel de Japandi stijl natuurlijk veelal gaat over minimalisme, mag je toch uitpakken op je bed. Leg verschillende lagen plaids over je bed. Dit straalt niet alleen luxe uit, de zachtheid van de materialen hebben een positief effect op de sfeer in je slaapkamer. Daarnaast zul je het niet koud hebben in bed.

japandi slaapkamer

3. Organische vormen

Organische vormen passen ook helemaal bij de Japandi stijl. Dit lijkt misschien lastig toe te passen in je slaapkamer, aangezien daar veelal rechte vormen zijn (denk aan je bed en een eventuele kastenwand). Toch kun je dit heel eenvoudig toch toepassen. Zoek een mooi schilderij waarop organische vormen zijn afgebeeld, leg een mooi vloerkleed in een organische vorm op de grond of zet een mooie vaas op je nachtkastje.

japandi stijl woonaccessoires

4. Voeg warmte toe

Laat de basis van je slaapkamer licht en neutraal. Kies voor mooie beige tinten of grijstinten. Je moet dan alleen nog wel warmte toevoegen aan je slaapkamer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het neerzetten van mooie houtkleurige nachtkastje, een mooie grote bruine kast of wellicht kun je een mooie lattenwand plaatsen achter je bed in een warme nootkleur.

japandi stijl
japandi stijl slaapkamer