De gietvloer is inmiddels al een aantal jaar populair. Gelukkig zien we hem ook in 2021 nog steeds terugkomen. De vloer wordt zelfs gecombineerd met steeds meer soorten interieurstijlen.  Twijfel je nog over een gietvloer? Dan zal deze blog je wellicht overhalen. Ik ga namelijk een en ander toelichten over gietvloeren en ik zal een flinke dosis inspiratie delen! 

Gietvloer

Een gietvloer is de perfecte vloer voor een modern en strak interieur, maar wordt – zoals gezegd – ook steeds vaker gecombineerd met andere interieurstijlen. Het is daarom een tijdloze keuze. Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en stijlvol. Dit komt doordat ze naadloos zijn.  Geen vervelende voegen dus meer om schoon te houden. Wel is het goed je van te voren goed in te lezen in de verschillende soorten en te kiezen voor een hoge kwaliteit.  Er zijn namelijk nogal wat verschillen in kwaliteit en dat ga je merken.

gietvloer

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Je kunt kiezen voor een epoxyvloer (EP) en een Polyurethaan gietvloer (PU): 

Epoxyvloeren

De budgetvriendelijke variant van een gietvloer is een epoxy gietvloer. Deze wordt direct aangebracht in de vorm van een rolcoating. Een epoxy gietvloer is tussen de 3 mm en 4 mm dik.  Het bestaat uit epoxyhars en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wel belangrijk om te weten: een epoxyvloeren zijn gevoelig voor scheuren indien een pand beweegt. Dit is bijvoorbeeld het geval in wolkenkrabbers of oude herenpanden.  

Polyurethaan gietvloer

Er zijn twee soorten Polyurethaan gietvloeren. De een is heel geschikt voor bedrijven en winkels, de andere juist voor woningen. De aromatische PU gietvloer is geschikt voor in jouw huis. Een Polyurethaan gietvloer verschilt van een epoxyvloer omdat deze een beschermende coating moet krijgen om hem slijtvast te maken.  

pu gietvloer

Wat kost een gietvloer? 

Uiteraard verschilt de prijs van een gietvloer naarmate je kiest voor kwaliteit.  Ook is de prijs natuurlijk afhankelijk van de grootte van je vloer. Wel gaat de prijs vaak naar beneden naarmate je meer m2 afneemt. Het is daarom verstandig altijd van te voren een specifieke offerte aan te vragen in plaats van uit te gaan van de genoemde m2 prijs op een website.  

Om jullie toch een beeld te geven van een prijs waar je rekening mee moet houden: Een epoxyvloer is er al vanaf 45 euro per m2. Heb je een kleiner vloeroppervlakte dan is dit ongeveer 54 euro per m2. Voor een PU vloer moet je rekening houden met een prijs van 51 euro per m2. Bij een kleiner oppervlakte is dit 65 euro per m2. 

Wist je dat: een gietvloer uitermate geschikt is voor vloerverwarming!?

Een gietvloer combineren

Zoals gezegd kun je een gietvloer echt met allerlei interieurstijlen combineren. Waar je in het begin de gietvloer vooral zag terugkomen in de industriële woonstijl, zie je ze nu ook in Scandinavische interieurs. Omdat de basis heel clean en strak is, kan het juist zo goed gecombineerd worden. Je kunt van een gietvloer dus juist een echte eyecatcher maken, of je laat hem juist blenden in je interieur.