We werken nu inmiddels al bijna een jaar grotendeels thuis. Een tijdelijke oplossing is het niet echt meer te noemen. Daarnaast spreken vele werkgevers al van “meer thuiswerken in de toekomst”. Een positieve verandering voor mens en milieu, als je het mij vraagt. Toch is het belangrijk om wel je werkplek iets te gaan professionaliseren. Je weet inmiddels wel wat je mist en waar je behoeftes liggen, dus ga daarmee aan de slag! Daarnaast deel ik nog een aantal musthaves voor jouw thuiswerkplek. Zo wordt thuiswerken echt een feestje.

Musthaves voor jouw thuiswerkplek

Wellicht heb je in maart 2020 heel licht en eenvoudig gedacht over de benodigdheden voor jouw werkplek. Een bureau (als je daar al aan dacht, want er zijn ook veel mensen die nog steeds aan de keukentafel zitten) en een laptop of pc. Dat is natuurlijk ook de basis, toch is het fijn om je werkplek nu te professionaliseren zodat je efficiënter kunt werken. Daarnaast moet je werkplek ook echt een plekje zijn waar je jezelf helemaal thuis voelt. Niet zo saai als je werkplek op kantoor dus, hier mag je het wel gezellig maken!

1. Zit sta bureau

Laat ik toch even beginnen met die basis: een bureau. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard bureau, maar thuis mag je uitpakken. Wellicht heb je al gemerkt dat de corona kilootjes steeds zichtbaarder worden. Dat is ook niet gek: we zitten de hele dag. Zit sta bureaus zijn dé oplossing. Zo kun je het zitten afwisselen met staan. Super ergonomisch verantwoord natuurlijk en ook nog eens goed voor je mindset! Je productiviteit wordt verhoogd en je werkt efficiënter. Er zijn verschillende zit sta bureaus te koop. Zo kun je kiezen voor een bureau waarbij je hem handmatig versteld. Ook kun je kiezen voor een elektrische variant. Geloof me, een zit sta bureau is de investering helemaal waard!

2. Een wand organizer

Waarschijnlijk heb je op kantoor een clean desk policy. Wij althans wel. Des te fijner is het dat niemand je thuis op je vingers tikt. Je snapt alleen zelf wel dat je niet super efficiënt werkt wanneer je bureau een rommeltje is en je niets kunt vinden. Koop daarom een toffe wand organizer. Of nog beter: maak er één! Kijk even op Pinterest voor inspiratie en ga aan de slag. Ik vind deze DIY wand organizer van VT wonen ook zo tof. Jullie weten: ik houd enorm van DIY projecten!

3. Inspiratiewand

Heb je veel videocalls? Dan wil je natuurlijk helemaal dat je omgeving er goed uit ziet! Wat dacht je dan van een inspiratiewand achter je bureaustoel (dit werkt uiteraard alleen als je jouw bureau niet tegen een wand zet). Je kunt de inspiratiewand praktisch gebruiken door er allerlei notities aan op te hangen, maar uiteraard mag het er ook gezellig uit zien. Hang er mooie foto’s op, ga aan de slag met leuke posters of maak een behangwand (een mooi bos, een tropisch eiland… iedereen zal jaloers zijn).