Helder, wit en charmant: deze woorden beschrijven de basis van een badkamer in cottage-stijl. Deze benadering is vooral populair in kleine, historische of anderszins gezellige woningen en draait om het creëren van comfort naast klassieke elegantie. Het is een tijdloze optie en het werkt in woningen van alle groottes. Dankzij de ontspannende, luchtige sfeer heeft de techniek ook een grote aantrekkingskracht bij veel huiseigenaren. Als je erover nadenkt om een ​​verbouwing van een cottage-badkamer aan te gaan of een paar slim gekozen klassieke badkamerproducten in een ruimte te implementeren, dan moet je deze blog zeker gaan lezen. We gaan alle ins en outs over de klassieke badkamer oftewel cottage badkamerstijl beschrijven. 

Hoe ziet een klassieke/cottage badkamer eruit?

De cottage-look is een divers ontwerp dat zo modern of traditioneel kan gaan als je wilt, terwijl de algehele charmante sfeer behouden blijft. Je hebt bijvoorbeeld een toilet met stijlvolle witte tand en groefmuren en vintage-stijl gootsteenkranen, naast een touwspiegel en een geweven mand met handdoeken. Aan de andere kant zou een uitgestrekt en luxueus bad de cottage-look op een andere manier kunnen laten zien. Het kan een geheel wit ontwerp zijn met marmeren vloeren, dubbele houten wastafels, porseleinen gootstenen en een kristallen kroonluchter boven het hoofd.

Of het nu een groot gastenbadkamer is of een kleine badkamer in een relatieve kleine woning, een cottage-thema kan goed werken in elke ruimte. Veel voorkomende kenmerken van deze stijl zijn witte kleurenschema’s met hints van levendige of pasteltinten, evenals hoogwaardige accenten zoals kwarts, marmer of kristal. Echt klassiek en tijdloos. 

Waarom kiezen voor een klassieke/cottage badkamer?

De badkamer in cottage-stijl heeft meestal een meer luxe uitstraling dan een rustieke of armoedige chique uitstraling, maar heeft ook overeenkomsten met die stijlen. Ze benadrukken allemaal comfort en ontspanning met informele maar elegante kenmerken. Ze werken allemaal goed met hergebruikte vintage meubels. Maar er zijn veel kenmerken die de cottage-badkamer onderscheiden. Een cottage/klassieke badkamer heeft als hoofdkleur meestal wit en bij een rustieke stijl is dit niet het geval. 

cottage badkamer

Wat maakt de cottage-badkamer aantrekkelijk?

Een deel van wat deze stijl zo populair maakt, is de vintage invloed. Door moderne armaturen te combineren met antiek geïnspireerde materialen, is het mogelijk om een ​​echt tijdloos gevoel te creëren. De badkamers in cottage zijn ook licht en uitnodigend. Ze zijn vol karakter en charme. Ze zijn informeel en elegant en vormen een ideale combinatie die in veel soorten huizen werkt. De lange levensduur en veelzijdigheid van de cottage-look maken het een uitstekende keuze voor tal van badkamerruimtes.

Als je geïnteresseerd bent in het maken van een ontwerp in cottage-stijl in jouw badkamer, begin dan met een algemeen idee van wat deze decoratiemethode onderscheidt van andere. Dit omvat, vintage-geïnspireerde stukken, geheel witte kleurenschema’s en hoogwaardige materialen. Door deze ideeën voor een cottage-badkamer te gebruiken bij jouw stijlkeuzes, kan jij een aantrekkelijke ruimte creëren. Kijk bijvoorbeeld naar producten zoals waskommen

Ben jij momenteel bezig met de verbouwing van jouw badkamer? En wil jij een klassieke badkamerstijl hanteren? Kijk dan eens op www.badkamerplanet.nl voor de nodige inspiratie.