Een cinewall met sfeerhaard is wellicht één van de populairste trends van dit moment en dat is niet zo vreemd. Deze stijlvolle combinatie biedt zowel esthetisch als een functioneel voordeel. Meer weten over deze trend en de voordelen hiervan? Je leest het in dit artikel. 

Cinewall met sfeerhaard

Voordat we ingaan op de voordelen van deze trend, wellicht even handig om uit te leggen wat een cinewall nu precies is. Het is een wand waarin je televisie naadloos is geïntegreerd. Geen lelijke kabels meer over de muur, maar echt een manier om dat grote zwarte scherm te laten blenden in je interieur. Vaak heeft een cinewall ook wat extra opbergruimte, verlichting en een sfeerhaard. 

Zelf een Cinewall met sfeerhaard maken 

Hoewel je (vaak tegen hoge prijzen) een kant-en-klare Cinewall met sfeerhaard kunt aanschaffen, kun je hem ook heel eenvoudig zelf maken. Zo kun je hem helemaal naar behoefte samenstellen. Heb je bijvoorbeeld een grotere TV dan gebruikelijk? Of wil je juist nog meer opbergruimte om je verzameling Star Wars films te bewaren?  

Even een kort stappenplan hoe je een Cinewall zelf kunt maken; 

  • Maak een schets over de ideale indeling met afmetingen
  • Met balken creëer je een frame
  • Vervolgens werk je die met MDF platen af
  • Kies voor een mooie gevelbekleding om het geheel af te werken
  • Hang de TV op 
  • Installeer de sfeerhaard 

Je kunt kiezen voor allerlei soorten gevelbekleding om de Cinewall mee af te werken. Dit scheelt je een hoop tijd in de afwerking (je hoeft geen gaatjes dicht te smeren en de MDF platen te stucen) en zorgt bovenal voor de meest luxe afwerking. Je kunt eenvoudig online je gevelbekleding kopen per paneel. 

cinewall

Een sfeerhaard maakt het geheel af 

Je kunt natuurlijk kiezen voor een Cinewall zonder sfeerhaard, maar naar onze mening maakt een sfeerhaard het helemaal af. Het zorgt direct voor meer sfeer en gezelligheid. Je kunt het beste kiezen voor elektrische sfeerhaarden. Deze worden niet warm (tenzij je dat instelt) waardoor deze veiliger is voor je TV en daarnaast een schoner alternatief is voor een traditionele houtkachel. 

cinewall sfeerhaard

Voordelen van een Cinewall met sfeerhaard 

Zoals gezegd zouden we ook nog even alle voordelen met jullie delen. Hieronder een overzicht; 

  1. Esthetiek en design 

De combinatie van een TV met een sfeerhaard maakt van je Cinewall een echte eyecatcher in je interieur. Daarnaast zorgt een Cinewall voor een strakke en opgeruimde look doordat kabels en apparatuur netjes weggewerkt kunnen worden. 

  1. Sfeer en gezelligheid 

De sfeerhaard zorgt voor een warme uitstraling. Moderne sfeerhaarden hebben vaak realistische vlammenbeelden, soms met instelbare kleuren en intensiteit. Zo kun je met een afstandsbediening (en dan bedoelen we dus niet die van de TV) de sfeer in je woonkamer bepalen

  1. Ruimtebesparing 

Door je TV en haard in één wand te integreren, bespaar je ruimte en creëer je bovenal een overzichtelijk geheel. Daarnaast biedt een Cinewall extra opbergruimte.

  1. Technologie uit het zicht

Een Cinewall is een eenvoudige manier om technologie uit het zicht te houden. Een sfeerhaard is bijvoorbeeld eenvoudig in te bouwen, maar ook luidsprekers en verlichting kun je op een nette manier integreren rondom je TV. 

Een Cinewall met sfeerhaard is geen tijdelijke trend. Het is een slimme investering in zowel comfort als stijl en het combineert de moderne technologie met gezelligheid. Geef je interieur ook een upgrade met een Cinewall met sfeerhaard!

cinewall met sfeerhaard maken