Heel wat mensen zijn door de Coronacrisis in aanraking gekomen met thuiswerken. De kans is ook ongelofelijk groot dat deze vorm van werken ook richting de toekomst alleen maar belangrijker zal worden. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om even de onderstaande checklist voor het inrichten van je thuiswerkplek door te nemen. Op deze manier weet je concreet hoe ook jouw thuiswerkplek perfect tegemoet zal weten te komen aan al jouw eisen en verwachtingen.

1.) Een goed bureau is een absolute must 

Eén van de belangrijkste onderdelen van een thuiswerkplek is een goed bureau. In eerste instantie moet je even nadenken over de vorm van je bureau. Welke past het beste in jouw thuiskantoor? Is dat bijvoorbeeld een hoekbureau of een bureau in een L-vorm? Een andere factor om rekening mee te houden heeft betrekking tot de ergonomische eigenschappen waar je bureau al dan niet over moet beschikken. Indien je over een optimale werkomgeving wil beschikken kan het dan ook interessant zijn om te opteren voor een zit-sta bureau. Dergelijke bureaus zorgen ervoor dat je moeiteloos doorheen je werkdag kan afwisselen tussen verschillende werkhoudingen. Ben jij ook nog op zoek naar een geschikt bureau voor jouw thuiswerkomgeving? Bekijk dan zeker even de bureaus op OfficeCity.nl! Zo krijg je meteen een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.

2.) Ook je bureaustoel is van cruciaal belang 

Niet alleen het bureau waar je gebruik van maakt is belangrijk. Wat daarnaast ook te denken van de bureaustoel waar je mogelijks maar liefst acht uur per dag (of meer) gebruik van gaat maken? Zorg ervoor dat onder meer je rug je vriend blijft en kies voor een bureaustoel die op ergonomisch vlak tegemoet weet te komen aan alle eisen. Alleen zo is een optimaal werkcomfort gegarandeerd. 

3.) Zorg voor voldoende lichtinval

Werken in een omgeving waarin er sprake is van voldoende naar binnenvallend daglicht is een absolute aanrader. Niet alleen komt dit de concentratie ten goede, daarnaast kan dit ook een nodeloos hoog uitvallende energiefactuur voorkomen. Heel wat mensen onderschatten de impact van de verlichting op de kosten die ze moeten betalen voor hun energie. Zorg ervoor dat jij niet dezelfde fout maakt en kies voor een ruimte voor je thuiswerkplek met voldoende lichtinval.

4.) Voldoende opbergmogelijkheden zijn een vereiste 

Een slordig bureau of nog erger, een slordige ruimte is nefast voor je productiviteit. Omwille van deze reden en om het risico op het kwijtraken van belangrijke documenten zo beperkt mogelijk te kunnen houden is het altijd een goed idee om voldoende opbergmogelijkheden te voorzien. Eén archiefkast en eventueel ook wat kleine laden bij je bureau ter beschikking hebben is dan ook zeker geen overbodige luxe. Het zal bovendien ook helpen om je werk overzichtelijk te houden.

5.) Een aantal planten kunnen wonderen doen

Last but not least is het ook altijd een goed idee om een aantal planten te voorzien in je thuiswerkplek. Planten staan er namelijk om bekend verschillende voordelen met zich mee te brengen. Het gaat hierbij om de volgende: 

  • Planten zorgen voor een zuivering van de lucht; 
  • Planten zorgen ervoor dat je, je beter kan concentreren; 
  • Een paar mooie planten kunnen je stressniveau verlagen;

Planten vormen altijd een fijn onderdeel van de ruimte waarin je vertoeft. Vergeet ze dus zeker en vast ook niet te integreren in je thuiswerkplek!