De buitenkant van je huis is eigenlijk gewoon je visitekaartje. Het is daarom enorm belangrijk deze goed te onderhouden. Heb jij nou niet zo’n denderend mooie buitenkant? Met deze 4 tips knap je de buitenkant van je huis in no-time op!

Buitenkant van je huis opknappen

Iedereen ziet altijd als eerste de buitenkant van je huis. Het is daarom belangrijk dat deze er mooi en onderhouden uitziet. Jij wilt immers toch ook dat het huis van je buren er netjes bij staat? Het onderhoud aan de buitenkant van je huis wordt nogal eens vergeten of op de lange termijn geschoven. Toch is deze investering het meer dan waard. Een goed onderhouden buitenkant van je huis zorgt er namelijk ook voor dat de waarde van je woning stijgt. Handig mocht je het ooit willen verkopen! Hoe je de buitenkant van je huis het beste kunt opknappen? Ik deel het hieronder;

Gevelreinigen 

Ik zag laatst op Instagram een voorbeeld van gevelreiniging voorbij komen. Op het eerste gezicht leek de gevel helemaal niet zo vies te zijn. Toen ze hem echter gingen reinigen, zag je een totaal nieuwe muur verschijnen. Dat geeft echt zoveel voldoening. Een schone gevel verhoogd direct de waarde van je woning en daarnaast biedt het op lange termijn ook voordelen. Zo voorkomt het schade in de toekomst door bijvoorbeeld scheuren of vochtplekken aan de binnenkant van je woning. Je verzorgt je huid toch ook goed? Nou een gevel is dat eigenlijk van je woning. Natuurlijk kun je altijd vrijblijvend een offerte opvragen, maar om een beeld te krijgen zou je gewoon eens online kunnen kijken. Zo zijn de kosten gevelreiniging bij Prova duidelijk opgesomd. 

Kozijnen schilderen

Je zult je verbazen hoeveel effect het kan hebben op het uiterlijk van je huis, wanneer de kozijnen allemaal “vers” geschilderd zijn. Buiten het feit dat dit er natuurlijk netjes uit ziet, is het ook gewoon hoognodig. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je verf gaat bladderen of het hout zelfs gaat rotten. Het schilderen van alle kozijnen kan natuurlijk best een grote klus zijn, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit uit te besteden. 

Een mooie entree

Ik schreef er ook al eens eerder een blog over: de entree is echt heel belangrijk voor je woning. Iedereen komt er namelijk door naar binnen. De entree is ook veel meer dan alleen je voordeur. Zorg dat er een mooie brievenbus aanwezig is, een mooi naambordje, een mooie mat en natuurlijk ook een mooie deurbel (dit laatste wordt vaak nog vergeten). De investeringen zijn enorm klein en het resultaat is enorm groot! 

Voortuin opknappen 

Als je ziet hoe sommige voortuinen er bij staan tegenwoordig. Dat kan ik dus echt niet begrijpen. Het is vaak datgene wat het meeste opvalt aan de buitenkant van je huis. De grootste fout die je kunt maken, is de voortuin volledig vol leggen met tegels en er je auto op plaatsen. Handig is het wel, maar echt mooi niet. Natuurlijk begrijp ik dat je voortuin wel onderhoudsvrij moet zijn. Ga daarom voor wat mooie bomen en een haag. Je kunt dit dan prima combineren met bijvoorbeeld grind, maar zo heb je in ieder geval wel groen in je voortuin! 

Niet iedereen beschikt over de luxe van een voortuin. In dat geval moet je ervoor zorgen dat het trottoir voor je huis er netjes bij staat. Natuurlijk is dat de taak ook van de gemeente, maar iedereen kijkt je er toch op aan als het onkruid ruim een meter hoog voor je voordeur groeit. Verwijder dus al het onkruid voor je huis en spuit de stoep eens schoon met een hogedrukreiniger.