Dat ik gek ben op startende kleine ondernemers steek ik niet onder stoelen of banken. Ik word altijd zo enthousiast van hun passie voor hun bedrijf. Zo kwam ik laatst ook in contact met Marije Wagenaar, eigenaresse van Bricks on the Wall. Ik deel graag haar toffe product (waarvan Jake er sinds kort ook een op zijn kamer heeft)

Het ontstaan van Bricks on the Wall

Bricks on the Wall is ontstaan doordat Marije’s zoon Melle groot fan is van Lego. Toen ze twee jaar geleden bezig waren met zijn slaapkamer raakten ze geïnspireerd door een afbeelding van iemand die blokjes haaks op de muur had gezet en daarop Legopoppetjes had geplaatst. Aangezien dit met kleine blokjes was gedaan, het geheel wat scheef was gemonteerd en het weinig stijlvol was, wilden ze het zelf gaan proberen voor een beter en mooier geheel. “We hebben toen een houten plank gekocht en zijn zo begonnen aan een kleine ‘wall of fame’ voor Melles mooiste poppetjes. Het was nog wel even testen (en nog eens testen) hoe we dat het beste konden doen, zonder de bricks te beschadigen en het geheel hufterproof te maken”. Ze plaatste een foto op Instagram en kreeg vervolgens enorm veel positieve reacties.

Stoere kinderkamer

Marije vertelt

“Het was allemaal behoorlijk druk met 3 kleine kinderen, een man met onregelmatig werk en mijn eigen baan met flinke reistijd. Altijd dat gehaast.. Ik vroeg me af wat mij nou echt gelukkig maakte op werkgebied. In die tijd heb ik het besluit genomen om te stoppen met mijn baan als communicatieadviseur om deze vraag te onderzoeken. Hoewel dit natuurlijk ook spannend was, voelde het heel bevrijdend dat niks meer vast lag en dus alles weer mogelijk was. Het gaf zoveel lucht. In deze tijd heb ik veel klusjes in huis gedaan: ik schilderde, verfde, maakte een skyline met tape op een van de kinderkamers en maakte een groot poppenhuis voor mijn dochter Minthe die toen drie werd. Ik vond het heerlijk om wat met mijn handen te doen, dingen te maken die er eerder nog niet waren. Wat een verademing na altijd maar met mijn hoofd bezig te zijn geweest. Op dat moment wist ik dat wat er ook gebeuren zou, ik dit er altijd naast zou willen blijven doen. Dít was waar ik echt blij van werd”.

“Maar daarmee heb je nog geen bedrijf natuurlijk. Ondertussen was ik weer begonnen met een baan in de communicatie. Maar met het grote verschil dat ik vastberaden was om daarnaast meer te doen met datgene wat mij gelukkig maakt. En zo besloot ik om het idee ‘nog eens wat te doen met dat bord van Melle’ uit te voeren. Niet half-half, maar écht! Mijn eigen Brickboards, in verschillende formaten en kleuren. Stijlvol uitgevoerd en allemaal uniek doordat ze stuk voor stuk met de hand gemaakt worden”.

bricks on the wall

Maatwerk

Doordat alles met de hand gemaakt wordt, levert Bricks on the wall ook maatwerk. Wanneer je een ander formaat zoekt, of een andere kleur of manier van verven wilt, dan zoekt Marije met alle liefde de mogelijkheden voor je uit. Op dit moment zijn er de volgende kleuren Brickboards:  Zwart – Wit – Poederroze – Vergrijsd blauw – Okergoud of je kunt gaan voor een Blanco variant. Jake heeft een Brickboard met een zwarte dip.

Bricks on the wall is hét stijlvolle en functionele accessoire voor de kinderkamer of speelhoek. Zet je coolste poppetjes op de mooiste plek en maak je eigen wall of fame!

Hadden jullie ook al de blog gelezen over de Wereldkaart met vlaggetjes op Jake zijn kamer?