Wanneer je op het punt staat om een nieuwe vloer uit te kiezen, kan de paniek zomaar ineens toeslaan. Niet zo vreemd, het kiezen van een nieuwe vloer is nogal een belangrijke keuze die je maakt voor de komende jaren. Een vloer vervang je niet jaarlijks en is ook nog eens super bepalend voor de sfeer in huis. Bij een verkeerde keuze zit je er de komende jaren mee opgescheept. Ik ga je daarom helpen bij de keuze van de juiste vloer!

Juiste vloer kiezen

Voor je gaat kiezen welke vloer het uiteindelijk gaat worden, moet je eerst een aantal zaken voor jezelf helder hebben. Welke sfeer wil je precies in huis krijgen? Wil je juist een warme sfeer in huis of zoek je juist naar een luxe uitstraling? Moet je interieur stoer ogen of juist heel huiselijk. Natuurlijk is het antwoord op deze vragen niet zo zwart-wit. Een stoer interieur kan natuurlijk ook huiselijk aanvoelen. Het is wel belangrijk om al een beetje een idee te hebben van de sfeer die je wilt.

Vervolgens kies je uit welke soort vloer hier bij past. Voor een huiselijke en warme sfeer kun je beter niet kiezen voor een gietvloer, maar is bijvoorbeeld een PVC vloer een betere optie. Een pvc vloer kopen is wat mij betreft echt een goede keuze! Er zijn enorm veel soorten, kleuren en maten. Je kunt kiezen uit verschillende legpatronen. Een pvc vloer is een duurzame en verstandige keuze. Een pvc vloer is erg stevig en is gemakkelijk in onderhoud.

sfeer in huis

Sfeer in huis

Niet alleen de vloer op zichzelf bepaald de sfeer in huis. De kracht zit hem in de combinatie met de woonaccessoires en meubels. Juist in deze kun je afwisselen en kun je gemakkelijk warmte toevoegen aan je interieur. Kies daarom voor een “saaiere ” vloer dan je eigenlijk wilt. Je kunt je interieur dan meer spice en spanning geven met de meubels en woonaccessoires, maar raak je minder snel uitgekeken op je vloer. Ook kun je een vloerkleed toevoegen. De juiste vloerkleden maken de sfeer namelijk. Zorg dat je bovenal de regel van 3 aan houdt. Gebruik maximaal 3 kleuren in je interieur. Natuurlijk mag je wel verschillende tinten toepassen van die 3 kleuren, maar zorg dat je geen vierde toevoegt. Zo blijft het geheel in balans. Een voorbeeld zie je op het moodboard hieronder. Je ziet dat je met dezelfde vloer een andere sfeer kunt neerzetten door het aanpassen van één enkele kleur.

Vloer in combinatie met groen/blauwtinten en zwart
Dezelfde vloer gecombineerd met andere meubels en de kleur terra