Vandaag mogen we binnenkijken in een prachtig huis. De stijl van deze dame is Scandinavisch Japandi. Helemaal trendy en hot op dit moment. Kijk lekker rond, leer Manon kennen en doe vooral inspiratie op voor je eigen woning!

Ik ben Manon, 32 jaar en ik woon in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik docent en onderzoeker aan de universiteit van Tilburg en mijn hobby is bezig zijn met interieur. Vandaar dat ik toen ik een huis kocht in Rotterdam op mijn 30e een interieur account ben begonnen en daar nog steeds met veel plezier mee bezig ben 🙂 Mijn instagramaccount is: maisondemanon

Is dit jouw droomhuis?

Ik woon zeker in mijn droomhuis in mijn lievelingsstad Rotterdam, maar ik droom er wel van om uiteindelijk de stad te verlaten voor een vrijstaand huis met veel ruimte en grond 🙂

Hoe ben je tot dit interieur gekomen?

Ik heb 6 jaar in een kleine studio van 25m2 gewoond, dus in het begin was het heel erg zoeken wat mijn smaak was. Ik had ineens heel veel ruimte wat ik helemaal niet gewend was. Maar door naar woonwinkels te gaan en op Instagram rond te struinen, werd wel steeds meer duidelijk dat ik vooral dol was op natuurlijke en warme tinten, Scandinavisch en Japandi/minimalistisch. Ik was al redelijk minimalistisch want ik had een kleine studio dus kon ook niet veel troep kwijt haha, en dat heb ik doorgetrokken in dit huis. Soms zeggen ze wel eens als je meer ruimte hebt, heb je ook meer troep 😉 Maar dat valt bij mij wel mee. Ik probeer echt heel bewust te zijn met de aankopen die ik doe. Lees: ik heb 6 maanden erover gedaan om een tv meubel en servies kast te kopen (oepsiee… haha). Al die maanden had ik een verhuisdoos als tv meubel en mn servies in verhuisdozen. Niet ideaal, maar ben nog steeds dol op de kasten die ik nu heb 🙂

Woonkamer4 - Manon Kleijn
scandinavisch japandi interieur met visgraat vloer
scandinavisch japandi
Woonkamer1 - Manon Kleijn

Typisch Maisondemanon

Typerend is denk ik de rust en eenvoud die mijn interieur uitstraalt. Doordat ik gebruik maak van rustige neutrale tinten, zoals beige, bruin en zwart en daarnaast natuurlijke materialen kies voor mijn meubels, zoals hout, rotan, wol, pampas gras, heeft mijn interieur denk ik een rustige uitstraling en dat vind ik heel fijn. Soms heb ik wel een gekke lamp of kandelaar die ik als eye catcher tof vind om ergens neer te zetten, maar overal het algemeen is het rustig en eenvoudig.

Favoriete woonwinkels en merken?

Bolia. Vanaf het begin dat ik die winkel inliep wist ik dat dit de basis zou worden voor mijn huis. Rustige tinten, natuurlijke materialen, echt een prachtige winkel!

Slaapkamer - Manon Kleijn
beige werkkamer
werkkamer inrichten
stijlvolle meubels
Hal - Manon Kleijn

Toelichting bij de toegevoegde foto’s:

Mijn eettafel, stoelen, eetbank en zitbank en fauteuil zijn van Bolia, mijn bankje bij de spiegel is van Zara home en ik heb ook redelijk wat meubels (vooral in mijn home office) die van Ikea zijn. Verder komt mijn mooie marmeren salontafel van Furnified en mijn twee rotan kastjes zijn van maisonsdumonde. Mijn accessoires komen vooral van H&M home, Zara home, Ferm Living en een aantal items zijn vintage.

Wil jij ook als binnenkijker shinen? Stuur dan vooral eens een berichtje via het contactformulier.
En vergeet Manon natuurlijk niet te volgen op Instagram!