Ik heb weer eens een leuke binnenkijker voor jullie. Ruim een jaar geleden heb ik haar ontmoet op een event en we hebben inmiddels ook al een shopdate gepland staan. Echt een super lieve meid met een prachtig interieur: shannen van Huisnummer19!

Even voorstellen

Mijn naam is Shannen en ik ben 22 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Driemond, een klein dorpje in Amsterdam. Maar 2 jaar geleden ben ik voor de liefde verhuisd naar Leerdam. Daar woon ik nu samen met mijn vriend Rowy en onze kat Moos. 

shannen

Ik heb sport en bewegen gestudeerd, maar ben die kant niet opgegaan. In het dagelijks leven ben ik nu 4 dagen per week werkzaam bij een detacheringsbureau. Ik ben gek op creatief bezig zijn. En maak dus ook vaak dingen zelf. Sinds ik ben gaan samenwonen, heb ik dit kunnen toepassen in ons interieur. En zo is mijn liefde voor interieur gegroeid. Het leek mij leuk om deze liefde te delen en zo ontstond mijn instagram pagina @huisnummer19. Zoals je al vermoed, wij wonen dus op nummer 19. 

interieur

Woon je op dit moment in je droomhuis? 

Wij wonen in een huis waarvan ze vermoeden dat het er al staat sinds 1920. Mijn droom was altijd om in een wat ouder huis te wonen, omdat ik vind dat deze huizen altijd een hoop karakter hebben. In dit huis vind ik dat je dat ook veel terugziet en daarom vind ik het huis zo mooi. Wat ik leuk zou vinden om ooit in een volgend huis te hebben zouden een open haard en een open keuken zijn. Ik vind deze punten beide prachtig in huizen, deze hebben wij helaas niet. Maar ik mag zeker spreken van een droomhuis. Wij zijn er gelukkig en zitten er prima op ons plek. En we hebben genoeg ruimte aangezien wij maar met zijn tweeën zijn. Maar wensen hebben mag altijd, en deze heb ik natuurlijk altijd nog. 

eettafel bank
zwarte keuken

Hoe ben je tot deze inrichting gekomen? 

Wij hebben een industriële inrichting die ook veel robuuste materialen bevat zoals staal, grof hout en leder. Wij zitten qua inrichting gelukkig goed op één lijn en waren het over veel dingen eens. Een stoere inrichting moest het worden en dat is zeker gelukt naar onze mening.  

sfeervolle inrichting
binnenkijken

Typisch Huisnummer19

Veel zwart en veel planten, dat is wat je bij ons in het interieur veel terug ziet en vind ik voor onze inrichting zeker typerend. De planten komen toch al snel bij mij vandaan en niet bij mijn vriend. Ik ben er namelijk gek op. Mijn vriend vindt het gelukkig wel leuk. De kleur zwart komt bij ons beide vandaan, wij vinden een donkere kleur warmte toevoegen aan een interieur en dus hebben wij gekozen voor zwart. Deze kleur zie je terug in deuren, kozijnen en bijvoorbeeld kasten. 

industriele kast
lichte slaapkamer

Favoriete woonwinkels

Ik vind de kwantum altijd toch wel erg fijn. Ik vind namelijk dat niet altijd alles in een interieur de hoofdprijs hoeft te kosten. De kwantum biedt producten aan met mooie prijsjes en dus snuffel ik daar graag even rond. Maar mocht ik iets zien in een andere winkel wat ik écht leuk vind en wat wat duurder is, houdt dat mij meestal niet tegen. 

Heb je nog een Instagram tip?

Ik vind het interieur en het soort huis van Sabine van @sabinelamet_interior_feed écht prachtig. Het liefst zou ik die zo kopiëren en plakken. Haar stijl vind ik zo eigen en juist daarom ook heel mooi. 

Volg Shannen op Instagram of op haar blog om nog meer inspiratie op te doen.
Heb je ook de andere binnenkijkers al gezien?