Het kiezen van de beste plek voor je vloerkleed in huis, kan vrij lastig zijn. Mijn advies is om er in ieder geval van te voren over na te denken alvorens je een vloerkleed koopt. Mijn rechthoekig vloerkleed past perfect in de ruimte in ons nieuwe huis. Ik deel daarom 3 handige tips zodat ook jij het perfecte vloerkleed én de beste plek voor je vloerkleed kunt bepalen. 

De beste plek voor je vloerkleed

Begin bij de basis: kies voor het juiste vloerkleed. Niet alleen het materiaal en de vorm zijn van belang bij deze keuze, maar kijk vooral ook naar de grootte van het vloerkleed. Je wilt natuurlijk niet een veel te groot kleed in de woonkamer of juist een vloerkleed dat wegvalt waardoor hij niet meer opvalt. Hoe groot je vloerkleed moet zijn, hangt af van onderstaande tips. Lees ze daarom goed door en bepaal dan welke afmetingen in jouw huis passen. 

vloerkleed

Tip 1: Laat de meubels over het vloerkleed vallen

Je kunt beter voor een te groot vloerkleed kiezen, dan een te klein vloerkleed. Zorg ervoor dat al je meubels op het vloerkleed passen. Je bankstel, een salontafel en eventueel een fauteuil. Houdt aan dat er naast je bankstel aan beide kanten nog zo’n 20 cm over is. 

Tip 2: Plaats alleen de voorpoten op het kleed

Heb je een beperkt budget of niet een enorme woonkamer? Plaats dan alleen de voorpoten van je meubels op het vloerkleed. Zelf heb ik dit ook gedaan. Hiermee laat je een kleine ruimte optisch groter lijken. Zorg dat de voorste poten van een fauteuil precies op het vloerkleed uitkomen en doe dit ook bij het bankstel. 

Tip 3: Stapel je vloerkleden 

Voor een speels effect kun je er ook voor kiezen meerdere vloerkleden over elkaar te leggen. Kijk wel goed van te voren hoe dit uitkomt. Je wilt natuurlijk niet dat je salontafel staat te wiebelen door je stapel kleden. 

Het liefste zien we dat je een vloerkleed recht “verspringend” op een ander vloerkleed legt, maar wil jij juist een speels effect creëren dan kun je er ook voor kiezen om een vloerkleed schuin op het andere vloerkleed te leggen. Let wel op: kies altijd voor 2 verschillende formaten en leg hierbij het kleinste formaat bovenop het grotere formaat.

Weet jij al hoe je jouw vloerkleed neer gaat leggen of heb jij die ideale plek ook al gevonden in huis? Deel het!