De bedwants is een ongedierte waarvan je de aanwezigheid niet snel merkt. Deze beestjes zijn namelijk vooral ’s nachts actief en houden zich overdag schuil. Hierdoor vermoed je mogelijk niet dat bestrijding noodzakelijk is. Toch is dit wel degelijk het geval. Bedwantsen doen zich namelijk tegoed aan menselijk bloed. Zij bijten in jouw huid als je slaapt en zuigen bloed op. Dit heeft wondjes en rode vlekjes in de lakens tot gevolg. Reden genoeg om de bedwants te bestrijden. Deze 4 tips komen hierbij van pas.

1. Grondig schoonmaken

Heb je last van bedwantsen? Dan is het allereerst belangrijk dat je jouw woning grondig schoonmaakt. Begin altijd bij het beddengoed. Stop dit ter plekke in een zak en sluit deze goed af. Was het beddengoed vervolgens op 60 graden, zodat de bedwantsen bezwijken. Vergeet ook gordijnen en eventuele vloerkleden niet te wassen. Hier kan de bedwants zich namelijk ook in verschuilen.

Ga daarnaast met de stofzuiger door de betreffende ruimte. Beperk je hierbij niet alleen tot de makkelijk bereikbare plekken, maar stofzuig ook de moeilijke plekjes. Verplaats geen spullen naar een andere kamer. Doe je dit wel? Dan zit de bedwants hier straks mogelijk ook. Vergeet niet om de stofzuigerzak weg te gooien als je klaar bent. Zo voorkom je dat het ongedierte binnenkort terugkeert.

2. Gebruik spray

Bedwantsen houden zich vaak goed verscholen. Hierdoor heeft grondig schoonmaken niet altijd effect. In dat geval biedt bedwantsen spray mogelijk uitkomst. Spuit deze spray op plekken waarvan je denkt dat er bedwants zit, zoals in kieren en spleten. Dit middel zorgt ervoor dat de bedwants snel sterft. Maak de plekken waar je de spray hebt aangebracht de aankomende dagen niet schoon. De spray werkt namelijk meerdere dagen. Spuit het vergif overigens nooit op kleding, beddengoed en matrassen.

bedwants bestrijden

3. Plaats vallen voor bedwantsen

Vind je het geen prettig idee om vergif te spuiten in een ruimte waarin je slaapt? Dan kun je de bewantsen bestrijden met een speciale val. De geur of warmte die zo’n val afgeeft, trekt het ongedierte aan. Zodra de beestjes eenmaal in de val lopen, komen ze er niet meer uit. De val wordt namelijk voorzien van een laag lijm.

4. Laat de bestrijding over aan een professional

Als je bedwantsen in huis hebt, is de kans groot dat het om een plaag gaat. In dat geval heeft het weinig zin om vallen te plaatsen en spray te spuiten. Hier bestrijd je namelijk maar een klein deel van het ongedierte mee. Wil je dat alle bedwantsen bestreden worden? Laat de bestrijding van dit ongedierte dan over aan een professionele bestrijder van Beestjeskwijt. Een bestrijder weet precies hoe hij bedwantsen moet bestrijden. Hierdoor is dit ongedierte binnen de kortste keren uit jouw woning verdwenen.