Heb jij een bedrijf aan huis? In dat geval gelden wettelijke verplichtingen waar je aan moet voldoen, onder andere de plicht om aan afvalscheiding te doen. Indien dit niet op correcte wijze gebeurt, riskeer je een boete van de overheid. Het is belangrijk om dit te voorkomen en meerdere containers in te huren. Iedere container kun je gebruiken om een bepaalde soort afval te verzamelen. Een andere optie is kiezen voor een grote container waar al het afval in een keer in kan gaan. Denk hierbij aan de optie van een 1100 liter container. Door een container van het juiste formaat te kiezen voorkom je onhandige praktische situaties waarin je de container regelmatig moet vervangen. 

Het regelen van de afvalstromen

Het is belangrijk om een organisatie en structuur te hanteren binnen jouw bedrijf, waardoor het gemakkelijk wordt om bepaalde afvalstromen te creëren. Vervolgens kun je bij Milieu Service Nederland terecht om ervoor te zorgen dat de afvalstromen verwerkt worden. Je kunt hier tevens een container huren. De verschillende afvalstromen zullen uiteindelijk door verschillende verbrandingsovens gaan. De kosten zijn per afvalstroming verschillend, waardoor het mogelijk is om kosten te besparen als gevolg van de afvalscheiding. 

De gemeente of een bedrijf

Voor het wegvoeren van afval geldt dat je de gemeente om hulp kunt vragen. Meestal rijden medewerkers rond vaste tijden rond, die vast in staat zijn om bij jouw woning langs te rijden en het afval te verzamelen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een extra container aan te vragen en zodoende het afval op een correcte wijze te scheiden. Werk vooral met etiketten of met verschillende containers om verwarring te voorkomen. Door afval te scheiden draag je namelijk bij aan een duurzame wereld. Verder kun je altijd kiezen voor een bedrijf die het afval komt ophalen en vervolgens naar de stortplaats brengt. Kies voor een bedrijf dat dicht bij jouw woning ligt om de kosten laag te houden. 

bedrijfsafval

Vergelijken van verschillende afvalverwerkingsbedrijven

Voor het inzetten van een bedrijf geldt dat je hierbij een vergelijking moet maken. Denk hierbij aan de optie om een onafhankelijke website op te zoeken die deze vergelijking aan de hand van bepaalde variabelen maakt. Daarnaast kun je een expert om advies vragen. Kies voor een vakman of vakvrouw die jouw advies kan geven met betrekking tot het scheiden van afval. Bovendien is het belangrijk om voldoende kennis op te bouwen over het scheiden van afval, hetgeen je bij de gemeente waarin je woont op kan vragen. Hierdoor voorkom je dat je onnodige fouten maakt en boetes krijgt.