Ik deelde al eens eerder de badkamertrends voor 2021. Wij willen zelf over ongeveer een jaar, misschien twee, ook onze badkamer compleet vernieuwen. Ik houd daarom zelf de trends ook nauwlettend bij. Één trend op het gebied van badkamers springt er voor mij echt uit: bijzondere muren. 

Badkamertrend 2021

Met deze trend kun je niet zomaar “meedoen”. Je moet er wel heel je badkamer voor aanpakken. Althans, de muren dan, want in 2021 gaan we vooral veel opvallende muren zien in badkamers. Mooie opvallende tegels in een speciale vorm of juist een bijzondere kleur. Een accentmuur moet er komen! 

Zelf tegelen 

Sinds we verhuisd zijn, hebben we inmiddels al 2 projecten betegeld. Zo hebben we de tegels boven het aanrecht zelf geplaatst en ook het toilet hebben we zelf betegeld. Het is super eenvoudig om online tegels te bestellen. Wij bestelden onze grijze tegels in het toilet bij Tegeldepot.nl. Zo worden tegelprojecten echt enorm betaalbaar want tegels zijn vaak niet zo duur. Het is juist het laten betegelen wat het duur maakt. Met een beetje geduld, is het echt prima te doen om zelf te gaan betegelen. 

Speciale tegels 

Waar vroeger de tegels nog standaard vormen hadden, zie je nu steeds vaker een bijzondere tegel terug. Vaak zijn de tegels wel een tikkeltje “druk”. Kies daarom voor een accentmuur. Een muur die echt een eyecatcher wordt in je badkamer. Benieuwd naar welke tegels je allemaal kunt kiezen? Hexagon tegels of mermaid tegels bijvoorbeeld. Echt een plaatje! En kwa opvallende kleuren kun je alle kanten op. Van goud tot roze!

Manier van tegelen 

Je kunt dus voor tegels kiezen in een opvallende vorm, maar je kunt natuurlijk ook normale tegels op een speciale manier tegelen. Zelf neig ik nu heel erg naar visgraat tegels tegen de wand in mijn inloopdouche. Hierdoor leg je echt de nadruk op deze ruimte en creëer je ook een gevoel van luxe. Wat ik ook heel mooi vind, is om de tegels niet horizontaal te betegelen maar verticaal.