In dit artikel gaan we je alles vertellen wat je wilt weten over buitenzonwering. Dit betekent alle zonwerende middelen die je aan de buitenkant van je huis kunt bevestigen. We laten bijvoorbeeld jaloezieën en shutters achterwege, maar kijken juist naar middelen als rolluiken. Wat zijn de voordelen van buitenzonwering en hoe kun je ze het beste onderhouden? Je leest het hieronder!

De verschillende soorten buitenzonwering

Er zijn enorm veel verschillende soorten buitenzonwering verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rolluiken, een zonnescherm of markiezen (voor extra elegantie voor jouw ramen). Je kunt de verschillende soorten bekijken bij Zonweringfabriek. Daar kun je alle voordelen lezen en zie je op welke manieren je de buitenzonwering een extra upgrade kunt geven.

Hoe kies je de juiste zonwering voor jouw huis?

Het kan vrij lastig zijn om de juiste zonwering voor jouw huis te kiezen. Kijk naar jouw behoeften. Wat wil je precies bereiken met de buitenzonwering? Aan de hand van die behoeften kun je vervolgens overwegingen maken, wat daarvan het belangrijkste voor je is. Wanneer je gekozen hebt welk type buitenzonwering het beste bij jouw interieur en exterieur past, kun je vervolgens bekijken welke kleur, materiaal en stijl het beste bij je past.

De voordelen van buitenzonwering

Hoewel elk type zonwering andere eigenschappen heeft, zijn er een aantal voordelen die gelden voor alle soorten buitenzonwering. Dat zijn onder andere;

  • verfraaiing van de buitenkant van je woning
  • warmte blijft buitenhuis in de zomer
  • bescherming tegen UV-straling (voor bijvoorbeeld je meubels en vloeren)
  • lager energieverbruik > geen kosten voor koeling van je huis zoals airco’s of ventilatoren
  • waardeverhoging van je huis
alles over buitenzonwering

Smart Home

Smart Home is inmiddels al een aantal jaar een begrip op het gebied van wonen. We willen door middel van slimme technologie optimaal comfort en gemak in huis. Ook je buitenzonwering kun je voorzien van deze slimme technologie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een op afstand bedienbaar systeem. Zo kun je bijvoorbeeld via je smartphone de zonwering bedienen. Ook kun je automatische zonnesensoren toevoegen aan je buitenzonwering. Zodra de zon schijnt past de zonwering zich aan aan de weersomstandigheden.

Onderhoud van je zonwering

Uiteraard is het onderhoud van je zonwering afhankelijk van het type zonwering dat je kiest en de omstandigheden en invloeden van buitenaf waarmee ze te maken krijgen. Lees je daarom even goed in hoe je jouw zonwering het beste kunt reinigen en onderhouden. Wellicht heeft de schoonmaaktechniek ook nog invloed op je uiteindelijke keuze. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Met preventief onderhoud kun je schade voorkomen. Houd er dus rekening mee dat je in de winter en lente onderhoud inplant.