We kiezen tegenwoordig steeds vaker voor grotere TV’s. Niet zo vreemd, want met een echte Cinewall, een soundbar of complete dolby surround set, creëer je een bioscoop bij je thuis. Zeker de laatste jaren, waarin we veel thuis moesten blijven, hebben veel mensen daarom extra aandacht besteed aan hun interieur en TV hoek. Heb jij dat nog niet gedaan en wil jij een nieuwe, grotere TV aanschaffen? Lees dan dit artikel waarin we allerlei handige tips geven over de televisie in je interieur!

Welke grootte televisie moet je kiezen?

Natuurlijk is het helemaal aan jou welke grootte televisie je kiest. Zoals gezegd kiezen we steeds grotere televisies. Natuurlijk moet het nog wel mooi blijven in je interieur. Je wilt immers niet dat de televisie (ook wanneer hij uit staat) je hele woonkamer domineert. Wil je toch een grote televisie, kies dan voor een 65 inch TV. Je beelddiagonaal is dan 165 cm en de breedte van je TV zal ongeveer 146 cm zijn. Ideaal voor de meeste tv kasten en wanden.

grootte televisie

Wat is de ideale afstand tussen de TV en bank?

Brengt ons meteen bij de volgende vraag: Wat is de ideale afstand tussen de TV en je bank? Om maar meteen door te gaan met die 65 inch TV is hierbij de ideale kijkafstand ongeveer 3,25 meter. Hoe groter de TV die je ophangt of neerzet, des te groter die ideale kijkafstand wordt. Des te kleiner de TV die je ophangt of neerzet, des te dichter je bij de TV moet zitten. Ga dus even met een meetlat aan de slag in je woning om te kijken waar jouw bank precies moet staan en of de gewenste grootte van een TV wel geschikt is voor jouw woonkamer.

afstand tussen de TV en bank

Hoe blend of verberg je jouw televisie in je interieur?

Met zo’n grote TV heb je natuurlijk wel een “groot zwart vlak” in je woonkamer. Hoe je jouw televisie het beste kunt laten blenden in je interieur? Met een Cinewall. Dat is helemaal hip en trendy. Combineer je Cinewall met een mooie haard om er één mooi geheel van te maken. Natuurlijk is zo’n Cinewall best wel een investering. Daarnaast zijn ze vaak erg prijzig wanneer je kiest voor een hele grote TV, omdat de Cinewall dan maatwerk wordt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie wand met akupanelen. Hier kun je ook de TV aan bevestigen en je kunt ervoor zorgen dat alle kabels netjes uit het zicht zijn.

cinewall

Waar plaats je de tv in de woonkamer?

En dan de vraag waar je de TV hangt of neerzet in de woonkamer. Waar we vroeger de televisie altijd bij ons bankstel hadden, kiezen we tegenwoordig steeds vaker voor meerdere zitjes in de woning. Een living waar je zit met visite of waar je gewoon lekker bij een haardje gaat zitten en een apart zitje bij de TV. Ook steeds meer bankstellen zijn hierop gericht. Ze hebben bijvoorbeeld aan twee kanten een zitgedeelte.

televisie in je interieur

Waar kiezen jullie voor?