Als je van plan bent een trampoline aan te schaffen sta je voor de keuze: een ronde of een rechthoekige trampoline. Het verschil in vorm is natuurlijk duidelijk, maar heeft het één voordelen ten opzichte van het ander? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over rechthoekige trampolines, zodat je weet waarom je deze juist wel of juist niet zou moeten kiezen. Op Etantrampolines.com vind je hoe dan ook een uitgebreid assortiment in diverse maten. Er is voor iedereen een geschikte trampoline te vinden.

Praktische vorm

Een rechthoekige trampoline is praktischer om in je tuin te plaatsen. Er is namelijk een stuk minder loze ruimte rondom de trampoline dan bij een ronde variant. Je kunt een rechthoekige trampoline gemakkelijker langs een schuur, een heg of een schutting plaatsen bijvoorbeeld. Een rechthoekige trampoline is daarom het meest geschikt voor een wat kleinere achtertuin.  

Betere vering

Je ziet veel ronde trampolines als het gaat om buitenspeelgoed voor kinderen. De vering van een rechthoekige trampoline is echter vele malen beter. Heb je ooit weleens een professionele ronde trampoline gezien? Of in een indoor speelparadijs? Wil je de trampoline dus ook als volwassene gebruiken, wil je hem kunnen gebruiken als vorm van sporten of wil je er serieus mee verder? Dan is een rechthoekige trampoline zeker aan te raden en een betere keuze dan een ronde trampoline.  

rechthoekige trampolines

Inground of opstaand?

Of je nu een ronde of een rechthoekige trampoline kiest, de volgende keuze die je maakt is of je voor een opstaand model of voor een inground trampoline gaat. Een opstaande trampoline is gemakkelijk te plaatsen en kan ook weer makkelijk worden verplaatst. Een inground trampoline is veiliger en je tuin oogt er ruimer door. De keuze is dus aan jou. Een inground trampoline wordt ingegraven en steekt daarna nog ongeveer 20 centimeter boven de grond uit. Hierdoor kun je van een ingegraven trampoline nooit ver vallen. Bovendien onttrekt hij veel minder ruimte aan het zicht, waardoor je tuin dus groter lijkt. Eenmaal ingegraven verplaats je hem echter niet zomaar meer, dus hij is wel minder flexibel.