Nederlanders hebben er genoeg van: de klamme nachten die voor een slechte nachtrust zorgen. Nu de zomers in Nederland warmer worden is het voor steeds meer mensen aantrekkelijker om een airco aan te schaffen. Heb jij ook genoeg van die hete dagen en ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor een airco op de slaapkamer? Lees dan snel verder.

Waarom een airco kopen?

Het hebben van een airco heeft behoorlijk wat voordelen. Om te beginnen kun je de klamme nachten eindelijk vaarwel zeggen. Door de verkoelende elementen merk je namelijk nauwelijks iets van de tropische nachten. Daarnaast wordt de lucht niet alleen gekoeld, maar wordt de lucht ook ontvochtigd en gefilterd. Dat zorgt ook voor schonere zuurstof in de ruimte waar jij de airco hebt geïnstalleerd. Wanneer je een split airco hebt kun je ook profiteren van een andere functie: verwarmen. Split airco’s kunnen namelijk zowel verkoelen als verwarmen. Dat is in Nederland een groot voordeel voor zowel de ijzige als de tropische nachten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de ruimte waar de split airco dan hangt, niet door de cv-ketel verwarmd hoeft te worden. Dat scheelt energiekosten en is duurzamer. De airco’s die door Feenstra worden aangeboden, hebben allemaal minimaal een A++ energielabel.

Extra aandachtspunten

Wanneer je een airco hebt is het belangrijk om op een aantal zaken extra goed te letten met jouw gezondheid in het achterhoofd. Een groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan namelijk voor verkoudheid zorgen. Ook is het belangrijk om regelmatig de airco te laten controleren. Slecht onderhoud kan namelijk zorgen voor vieze luchtjes of defecte onderdelen waardoor de lucht bijvoorbeeld niet meer juist gefilterd wordt. Ook kun je met een airco die geen duurzaam energielabel heeft, hoge rekeningen krijgen.

airco aanschaffen

Waar let je op bij het aanschaffen van een airco?

Wanneer je op zoek bent naar een airco is het om te beginnen belangrijk om te kijken naar de ruimte waar je de airco wilt plaatsen. Deze ruimte is bepalend voor hoeveel vermogen jouw airco moet hebben.

Vloeroppervlakte: dit is belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is die moet worden verkoeld. Wanneer je een grotere ruimte wilt verkoelen heb je uiteraard meer vermogen nodig dan wanneer je een kleine ruimte wilt verkoelen.

Hoogte van de ruimte: Wanneer je naast de vloeroppervlakte ook de hoogte van de ruimte weet, kun je de kubieke meters berekenen. Hoe meer kubieke meters, hoe meer vermogen je nodig hebt.

Isolering: hoe goed de ruimte geïsoleerd is, is bepalend voor hoeveel vermogen jouw airco nodig heeft. Wanneer een ruimte goed geïsoleerd is gaat er namelijk minder warmte verloren.

Ligt de ruimte onder het dak: ook dit is belangrijk om te bepalen hoeveel vermogen jouw airco nodig heeft. Zo verschilt het of je direct onder het dak ligt en of het dak plat of schuin is.

Ramen op het zuiden: Ligt de ruimte die je wilt verkoelen op het zuiden of heb je veel glas tot op vloerniveau? Dan wordt de ruimte sneller warm waardoor je meer vermogen nodig hebt om de ruimte te verkoelen.