Groene vingers heb ik helaas niet. Menig plant is inmiddels bij mij gesneuveld. Inmiddels was het groen daarom ver te zoeken bij mij.  Tijd om daar verandering in aan te brengen: ik ga aan de slag met stekjes! 

Stekjes kopen

Zelf heb ik in het verleden ook geprobeerd planten te stekken. Zoals je al kunt vermoeden met mijn niet-groene vingers, hielden die stekjes het niet lang vol.  Zelf stekken is voor dus geen optie. Gelukkig zijn er genoeg mensen die wel groene vingers hebben. Fleur van House Plant Store heeft in haar webshop prachtige planten te koop maar ook stekjes! Ik koos voor een pakketje van 5 stekjes (kansen spreiden hihi). Ook werd ik opslag verliefd op een syngonium in een buisje met daaronder een lampje.  Leuk om in mijn stellingkast te zetten! Je moet echt even een kijkje nemen in haar leuke webshop. Gegarandeerd dat je plantenmama-gevoelens gaat krijgen!

planten in reageerbuis

Aan de slag met de stekjes

Oké, nu had ik dus 5 stekjes. Ze waren goed verpakt aangekomen. Zaak om ze nu zo snel mogelijk in potten te zetten. Even op zoek naar potjes en nu heel erg veel liefde geven.  Ik zal deze nog binnenkort updaten om de voortgang van de stekjes met jullie te delen. Ik ben zelf ook erg benieuwd! 

De voortgang

Zoals beloofd ga ik hier de voortgang bijhouden van de stekjes. Beginnend al kleine stekjes en hopelijk over een tijdje flinke planten.

Dag 1:
Zo zagen de stekjes eruit toen ze net bezorgd waren

Dag 2:
De stekjes zijn gepot in verschillende potjes. Helaas had ik niet 5 dezelfde potjes meer dus ik heb er een creatieve bonte verzameling van gemaakt:

stekjes laten groeien
stekken
groeien stekjes
planten laten groeien