Is jouw woning echt toe aan een update of ga je verhuizen? De woonkamer is vaak de belangrijkste kamer in het huis waar iedereen met elkaar samenkomt om met elkaar te kletsen en voor de buis te hangen. Bij het aanbrengen van  aanpassingen in huis, raden we dan ook aan om met de woonkamer te beginnen. In dit artikel geven wij de laatste woontrends weer zodat jij een hip en trendy huis kunt creëren.

Ronde, zachte vormen

Een eerste trend die we in dit artikel bespreken, is het gebruik van ronde en organische vormen. Kies er bijvoorbeeld voor om in plaats van een standaard, hoekige tafel voor een ronde tafel te gaan. Dit geeft gelijk een ander en zachter uiterlijk aan jouw woonkamer. Verder kun je bijvoorbeeld kijken voor meubels waarbij het framewerk geen harde hoeken van 90 graden bevat, maar deze juist zacht zijn afgerond. Het is hierbij leuk om de ronde vormen juist weer te combineren met hoekige vormen. Zet de ronde tafel bijvoorbeeld op een rechthoekig of vierkant kleed. Dit zal een speels effect geven. Kijk voor meubels met organische vormen bijvoorbeeld bij De Groot Wonen Apeldoorn.

laatste woontrends 2023

De natuur

Door de afgelopen gekke jaren waarbij we veel in huis hebben moeten blijven dankzij een pandemie, is de liefde en waardering voor de natuur gegroeid. Deze laten we dan ook maar al te graag terugkomen in ons interieur. Denk daarbij aan natuurlijke materialen zoals hout en riet. Ook zien we de liefde en het verlangen naar de natuur terugkomen in het kleurgebruik. Aardetinten en groene kleuren zijn dan ook veel terug te zien in het interieur. En natuurlijk planten! Met planten halen we gemakkelijk een beetje van de natuur in huis.

japandi laatste woontrend

Een minimalistisch interieur

Minimalisme is ook iets dat we veel zien terugkomen. Een minimalistisch interieur kenmerkt zich met grote, lege oppervlaktes, niet al te veel decoratie en zachte, rustige kleuren. Vooral als je een druk leven leidt, is het erg fijn om ‘s avonds thuis te komen en te kunnen ontspannen van een rustgevende, minimalistische woonkamer. Zorg ervoor dat de wanden wit of gebroken wit gekleurd zijn, en dat hier niet te veel schilderijen of foto’s op hangen. In de meubelzaak kun je voldoende minimalistisch meubilair vinden. Zo zullen een grote, witkleurige bank en een lichte tafel in een strak design jouw woonkamer een minimalistische look geven.

laatste woontrends

Door deze trends te volgen zorg jij er voor dat jouw huis er op en top en trendy uitziet. Je kunt deze trends natuurlijk individueel in jouw interieur meenemen, maar je kunt ze ook zeker met elkaar combineren! Ga bijvoorbeeld voor een ronde houten tafel en kies ervoor om deze tafel leeg en strak te houden.

Wat vind jij van de laatste woontrends?