De Bohemian stijl is trend en dat zal nog wel een tijdje zo blijven, want deze stijl kent vooral natuurlijke materialen en veel vrolijkheid. Wie kiest voor houten jaloezieën kan met gemak deze Bohemian stijl in huis creëren. Maar er is meer mogelijk. 

Vintage stijl. Bohemian stijl, you name it. Wat in de kledingwereld hot is, kunnen we gemakkelijk doortrekken naar ons interieur. De Bohemian stijl is momenteel helemaal hip & happening. Noem het de laissez-faire look. Denk Ibiza, hangmat, cowboylaarzen, wijde jurken. Dat! 

Voordat we overgaan op raamdecoratie in de woonkamer vertellen we je nog even iets meer over de Bohemian stijl die staat voor een onconventionele levensstijl. Een onbezorgd leventje zonder strakke banden en scherpe tradities. Vooral niet burgerlijk en een beetje losbandigheid worden gewaardeerd. Deze Bohemian levensstijl werd vooral in de negentiende eeuw door kunstenaars in de praktijk gebracht. 

Zoals het er toen aan toe ging, gaat het nu niet meer. Uitzonderingen daargelaten. Wel kiezen veel mensen voor bepaalde aspecten van deze levensstijl door dichter bij zichzelf te blijven en zich niet te veel vast te leggen. Een zo onbezorgd en vrij mogelijk leven, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Wie wil dat nou niet? Hier sluit een natuurlijke en duurzame inrichting van ons huis naadloos bij aan. 

Raamdecoratie à la Bohemian stijl

Tip 1: Houten jaloezieën

Ze zijn van een duurzaam materiaal, bieden een natural look en het doet je ook denken aan een strandhuis. En waar is het leven nu relaxter dan aan het strand? Overdag de zon op je huid, ’s avonds een kampvuurtje. Het is zomaar een voorbeeld, maar het geeft wel aan dat houten jaloezieën, overigens verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en lamelbreedtes, heel geschikt zijn voor een Bohemian interieur. 

Tip 2: Shutters

Eigenlijk om dezelfde reden als de jaloezieën kun je met de houten shutters alle kanten uit als het gaat om de stijl die we Bohemian noemen. Met natuurlijke materialen en hout dat duurzaam is, creëer je met shutters de juiste stijl. 

Tip 3: Stof

Linnen of katoen zijn typische stoffen die naadloos aansluiten bij een stijl die natuurlijk mag overkomen. Het staat prachtig bij houten meubels of een houten vloer. Wie voor vouwgordijnen kiest als raamdecoratie creëert daar tevens een zachte lichtinval mee die de sfeer geeft van een Indian Summer. En dat wil je als je de Bohemian stijl naleeft. 

Tip 4: Plissé gordijnen

Plisségordijnen lijken minder vintage dan producten van hout, maar door te spelen met kleur en lichtinval kun je een geheel eigen sfeer creëren. Combineer je plisségordijnen met een natuurlijke inrichting dan heb je de juiste Bohemian sfeer te pakken. 

Tip 5: Kleur

Ga je los met kleur dan bieden rolgordijnen zoveel mogelijkheden dat ze eigenlijk altijd wel passen, bij welk interieur of welke stijl dan ook. De Bohemian stijl kent een natuurlijke, maar ook een meer bonte uitvoering en daar passen die rolgordijnen in alle mogelijke kleuren prima bij. 

Tip 6: Verticaal

Verticale jaloezieën zien we nog altijd veelvuldig toegepast. Voor hoge ramen, schuifpuien en openslaande deuren een prima optie. Je schuift de lamellen overdag gewoonweg aan de kant als je de zon de ruimte wilt geven. Het geeft een licht interieur wat heel gewenst is als je deze een natuurlijke Bohemian uitstraling wilt geven. Let the sun shine in!