Voor je het weet, kunnen we alweer genieten van de eerste lente zonnestralen op ons hoofd. Om die zonnestralen goed te kunnen pakken, is het heerlijk om lekker te relaxen in je tuin. Je tuinmeubelen hebben hier een groot aandeel in en zijn ook nog eens een echte toevoeging aan je tuin, balkon of terras. Hoe leuk is het om je tuinmeubelen op zo’n manier te stylen dat het nog meer sfeer geeft? Heel leuk natuurlijk, maar op welke manieren kun je het allemaal stylen? En wat past er bij jou? Gelukkig zetten wij vijf verschillende stijlen tuinmeubelen en accessoires voor je op een rijtje! 

Bohemian: een kleurrijk paradijs

Dit is een stijl waarbij je je door geen enkele regel hoeft te laten stoppen. Alles kan! De meeste mensen kiezen voor een vrij standaard kleur tuinset(lees: grijs, antraciet, wit en zwart). Dit is perfect, want zo kun je dit mooi opfleuren met kleurrijke accessoires. Wat dacht je van turquoise en oranje kussens? Of mintgroen en geel? De enige regel die je hebt, is dat alles mag! Dus mix en mismatch er lekker op los. Leg nog wat mooie kleurrijke kleden op je loungeset, zet wat sfeervolle kaarsen neer en style het af met wat stijlvolle tuinverlichting en wat vazen. Zo heb je een bij elkaar geraapt paradijs. 

Natuurlijk warm

Ben je meer van de klassieke kleuren? Dan vind je de combinatie hout en antraciet vast fantastisch. Deze stoere maar natuurlijke mix staat erg mooi in een tuin omdat het prachtig contrasteert met groene planten. Mag er wel wat meer groen in je tuin? Omring je loungeset dan met wat extra weelderige planten. Om de look ‘natuurlijk warm’ af te maken, kun je qua accessoires kiezen voor warme tinten, zoals terracotta. Dit in combinatie met antraciet, hout en planten geeft je per direct het gevoel van een warme zomeravond. 

Ibiza wit

Houd je wel van een strak interieur en word je blij van een echte Ibiza-sfeer? Dan kun je voor een volledige witte stijl gaan. Neem bijvoorbeeld een witte loungeset met hout accenten. Voeg hier nog wat witte accessoires aan toe en je hebt meteen een frisse en zomerse uitstraling die nog meer opvalt in een groene omgeving. Qua accessoires kun je denken aan een witte parasolof span een aantal witte doeken over je terras en je hebt een echte eyecatcher te pakken. Zet een muziekje op, maak een lekkere borrelplank en geniet van je stukje Ibiza in eigen tuin. 

stijlen tuinmeubelen

Nature in nature: groen!

Is een tuin zonder groen eigenlijk wel een tuin? Stiekem niet, dus less is more geldt hier zeker niet. De kleur groen zorgt voor kalmte en dat is precies wat je nodig hebt bij het ontspannen buitenleven. Combineer groene accessoires, zoals kussens en servies met houten elementen. Zo breng je ultieme geborgenheid naar je terras. Heb je te maken met een iets kleiner werkveld, zoals een balkon? Wees dan creatief en ga bijvoorbeeld de hoogte in met hangplanten of extra planken. Zet er een kleine loungeset of bistroset neer voor op het balkon en je hebt echt een heerlijke plek!

Industrieel: modern en stijlvol

Heb je in je huis veel staal, metaal en houten elementen en wil je dit doorvoeren in je tuin? Dan is de industriële stijl echt iets voor jou! Het is een trend die je steeds vaker ziet in menig Nederlandse tuin of balkon. Terecht, want het is super stijlvol en modern. Om deze stijl eigen te maken, kun je kiezen voor houten tuinmeubels met een stoere uitstraling of een stalen variant. Wat erg stoer is, zijn pallets en steigerhouten meubels. Het mooie hieraan is dat je deze meubels prima zelf kunt maken. Je bespaart er ook nog eens geld mee. Wat betreft accessoires kun je kiezen om wat kleur aan het geheel te brengen, zoals gele kussens. Het staat ook erg stoer om een zwarte of grijze parasol aan te schaffen. 

Sta je al te springen om je tuin een nieuwe look te geven? Met deze vijf verschillende stijlen heb je in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan. Onthoud goed dat een stijl maar een richtlijn is. Je kunt er zelf natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven!