Een hal valt of staat met een mooie trap. Dit terwijl er nog steeds mensen zijn die weinig aandacht besteden aan hun trap. Tijd om daar verandering in aan te brengen. Tijd voor een traprenovatie. Ik ga jullie inspireren met 5 verrassende voorbeelden van een traprenovatie!

Trap renovatie 

Het lijkt natuurlijk een flinke klus, zo’n traprenovatie. En daarnaast een flinke investering. Echter kun je dit heel makkelijk zelf realiseren, waardoor het ook nog eens enorm betaalbaar is. Het is slechts twee jaar geleden dat de eerste lockdown kwam. Ik weet het nog goed. Veel mensen kwamen voor minimaal 2 weken thuis te zitten, omdat winkels sloten. Iedereen moest snel bedenken hoe ze deze 2 weken door zouden komen en er werd massaal bedacht aan de klus te gaan. Het gevolg was dan ook lange rijen bij de bouwmarkten die laatste openingsdag. Nog steeds is dat het geval. We willen het immers thuis goed hebben, mocht er ooit weer zo’n situatie zijn als de laatste jaren (waar, laten we eerlijk zijn, niemand ooit op gerekend had). 

Een renovatie met PVC

De populairste traprenovaties van het moment zijn toch wel de PVC traprenovaties. We kiezen de laatste jaren ook massaal voor PVC vloeren en dat is niet zo vreemd. Het materiaal brengt vele voordelen met zich mee. Zo is PVC geluiddempend, onderhoudsvrij en kras- en stootvast. Allemaal eigenschappen die je graag ook bij je trap terug ziet. Ook voor je buren wel zo fijn als er geen gestamp meer te horen is op het moment dat jij vlug de trap naar beneden neemt. PVC trapdelen zijn verkrijgbaar in vele realistische hout- of betonlooks en is daardoor passend in elke interieurstijl. 

Een renovatie met hout 

Wil je een stijlvolle en warme uitstraling dan kun je ook kiezen voor een Houten traprenovatie. De treden zijn dan voorzien van een eiken toplaag. Het is van hoge kwaliteit en daarnaast een duurzame keuze. Al heeft deze traprenovatie wel wat extra onderhoud nodig naderhand en is het ook een wat duurdere keuze. Een houten trap past natuurlijk wel perfect bij een landelijke interieurstijl. 

Een renovatie met vinyl

Ben je bang om uit te glijden op de trap dan is een Vinyl traprenovatie misschien een nog betere keuze voor jou. Vinyl is namelijk iets stroever dan de andere materialen. Daarnaast is het een betaalbare keuze en heeft het – net als een PVC traprenovatie – een dempende werking. Een vinyl trap is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Wat wil je nog meer?!

stairz traprenovatie

Een renovatie met laminaat

Waar een vinyl trap juist wat stroever is, is een laminaat trap juist gladder. Je kunt echter tijdens je Laminaat traprenovatie kiezen voor een anti-slipstrip om dit probleem op te lossen. Wanneer je kiest voor een laminaat trap heb je juist wel enorm veel keuze uit dessins. Daarnaast heeft het echt een goede prijs/kwaliteit verhouding vergeleken met andere renovaties. 

welke soorten traprenovatie

Een renovatie met een kwast 

Heb je eigenlijk geen budget voor een traprenovatie, maar wil je hem toch wel een kleine make-over geven, dan kun je er ook voor kiezen aan de slag te gaan met een kwast. Dit kan natuurlijk alleen als je een houten trap hebt, die al eens eerder geverfd is. Heb je bijvoorbeeld een trap met vloerbedekking dan is deze klus vrij ingrijpend. Om de trap dan helemaal glad te krijgen om hem vervolgens te verven, moet je waarschijnlijk best wat geduld en tijd hebben. Aan de slag gaan met opzetstukken zoals de traprenovaties hierboven, is nou eenmaal de snelste manier en die met het mooiste resultaat.

Er word nou eenmaal veel geklust in Nederland tegenwoordig. Ga jij binnenkort ook met je trap aan de slag?