Helemaal van deze tijd: een moderne luxe tuin! Een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Hoe je een moderne luxe tuin creëert? Hier zijn 5 tips om een moderne luxe uitstraling aan je tuin te geven;

Moderne luxe tuin

Voor we gaan beginnen met de 5 handige en simpele tips om je tuin een moderne en luxe uitstraling te geven, willen we je eerst de allerbelangrijkste tip meegeven. Het is belangrijk dat de tuin zowel een plek is waar je kunt ontspannen als dat het een visueel aantrekkelijke ruimte is. Houd met het ontwerp ook rekening met het onderhoud van je tuin. Heb je geen groene vingers of weinig tijd, zorg dan voor een onderhoudsvrije tuin. Op die manier kun je langdurig van je tuin genieten. Vind de balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Minimalistisch design en strakke lijnen

Kenmerkend voor een moderne luxe tuin zijn strakke lijnen en een minimalistisch design. Dit betekent dat je plantenbakken, tuinmeubilair en andere tuindecoraties eenvoudig en eigentijds moeten zijn. Kies voor strakke lijnen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een mooie grote loungeset, maar een mooie luxe tuinstoel (of 2) past ook perfect bij een moderne tuin. Kies voor een luxe tuinstoel die niet alleen comfortabel is, maar ook nog eens een luxe uitstraling heeft en gemaakt is van hoogwaardige materialen.

&Moss_Luxe tuinstoelen

Hoogwaardige materialen

Niet alleen je tuinmeubilair moet vervaardigd zijn van hoogwaardige materialen. Investeer ook in hoogwaardige materialen voor je tuinpaden en terras. Kies voor natuursteen, hardhout en composiet. Het ziet er niet alleen luxe uit, het gaat ook nog eens lang mee. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig!

&Moss_Moderne_luxe_tuin

Kies zorgvuldig je planten uit

Kies planten die passen bij het moderne design van je tuin. Selecteer planten op basis van hun vorm, textuur en kleur. Wanneer je kiest voor groenblijvende planten ziet je tuin er in de winter ook gestroomlijnd uit. Strak gesnoeide hagen doen het erg goed in een moderne luxe tuin. Bloemen kunnen eventueel ook worden toegevoegd, maar houd het dan bij één kleurtint om het rustig en eenvoudig te houden.

een moderne luxe tuin

Kies voor goede verlichting

Goede verlichting is natuurlijk ook essentieel voor een moderne luxe tuin. Overweeg het gebruik van ingebouwde LED-verlichting in tuinpaden. Breng ook verlichting aan rond planten en bomen om deze te accentueren. Daarnaast moest het terras ook goed verlicht worden. Kies voor slimme verlichtingssystemen waarbij je de verlichting kunt aanpassen aan de gewenste sfeer of kies voor een mooie design buitenlamp. Zo ziet je tuin er niet alleen overdag prachtig uit, maar kun je ‘s avonds ook optimaal genieten van je mooie tuin. Zowel design buitenlampen als luxe tuinmeubilair vind je bij www.nmoss.com.

Wat vinden jullie van een moderne luxe tuin? Zou het iets voor jullie zijn?