We doen er natuurlijk alles aan om ons huis zo gezellig en stijlvol mogelijk in te richten. Maar daarbij vergeten we nog wel eens de uitstraling van de buitenkant van het huis. Mag de buitenkant van je woning wel een opfrisser gebruiken? Wij geven tips! 

1. Zonnescherm opknappen

Een zonnescherm aan huis is natuurlijk ontzettend fijn. Maar wanneer de kleuren helemaal vervaagd zijn of misschien niet meer jouw smaak zijn, of wanneer het doek onder de vlekken en scheuren zit, dan is er natuurlijk weinig moois aan. De oplossing? Een compleet nieuw zonnescherm kopen is niet nodig. Want met het zonnescherm doek vervangen ben je er ook al! Dit is heel gemakkelijk zelf te doen én je kunt het geheel naar eigen smaak aanpakken, aangezien de opties voor zonneschermdoek kleuren eindeloos zijn! 

Echt, je zal versteld staan wat voor verschil een nieuw doek voor het zonnescherm zal maken. Een kleine en relatief goedkope aanpassing met groots effect! 

buitenkant van je woning opknappen

2. Tegels eruit, planten erin! 

Al is je huis van binnen nog zo mooi, een saaie, kale voortuin met alleen maar tegels, grind of kunstgras is toch eeuwig zonde. Niet alleen slecht voor de bijen, vlinders en andere insecten, ook is het gewoon heel ongezellig om aan te zien. Dus hup, wip er een paar tegels uit en zet er een paar mooie planten en bloemen in! 

En wil je het hele jaar door kleur in je tuin? Kies dan vooral ook planten en heesters die het hele jaar hun blad behouden. 

3. Mooie klimplant tegen je huis

Een mooi aangelegde tuin is natuurlijk al een visitekaartje voor je huis. Maar nog veel mooier wordt het als je de tuin en je huis in zekere zin met elkaar kunt laten samensmelten. De beste én mooiste manier om dit te doen is door een mooie klimplant tegen je huis of pergola te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan een mooie rozenstruik. Of ga voor onze all time favourite: de blauweregen! 

klimop

4. Likje verf

Misschien niet de leukste en goedkoopste klus, maar het doet wel ontzettend veel voor de uitstraling (en staat) van je huis: een nieuwe lik verf op je kozijnen. En wil je een keer wat anders, doe eens gek en ga voor een andere kleur dan er hiervoor altijd op heeft gezeten! Zo geef je je huis écht een nieuwe look!  

5. Gezellig zithoekje 

Tot slot wordt elke voortuin beter en gezelliger van een leuk zithoekje. Denk aan een bankje tegen je kozijn aan of een schattig bistrosetje in de zon. Heb je ook gelijk een nieuwe favoriete plek voor je kopje koffie in de ochtendzon!  

Hoe ga jij de buitenkant van je woning opfleuren?