Waar je wellicht nog niet zo op de hoogte was van je energie- en gasverbruik voor 2022, heb je jezelf er waarschijnlijk afgelopen tijd zeker wel in verdiept. De kosten stijgen namelijk enorm, dus naar alle waarschijnlijkheid ben jij inmiddels ook flink aan het besparen op je verbruik. Het moet immers wel leuk blijven. Isoleren is de beste methode om te besparen op je energie- en gasverbruik en is één van de beste investeringen die je op dit moment kunt doen. Heb je ook al eens naar je gevel isolatie gekeken?

Besparen op je energie- en gasverbruik 

Natuurlijk kun jij er van alles aan doen om je energie- en gasverbruik te verlagen. Wellicht douche je een stuk minder lang of zelfs een aantal keer minder per week. Misschien heb je de verwarming inmiddels al een graadje lager gezet? Besparen op je verbruik is natuurlijk enorm slim, maar kijk ook vooral eens naar het verlies van je energie- en gasverbruik. Wellicht moet jouw verwarming enorm hard ploeteren en stoken, omdat jij zo graag in een jaren 30 woning wilde wonen?! Voor je dus echt gaat besparen, is het wellicht handig om te kijken hoeveel je kunt besparen zonder dat je daarvoor je gedrag aan hoeft te passen. Dat kan met de producten van Rockwool

oud huis verwarmen gevel isolatie

Gevel isolatie 

Isoleren is één van de beste investeringen van dit moment. Wellicht weet je al of je dak goed geisoleerd is, heb je jouw kruipruimte ook al bekeken op de stand van isoleren. Een andere manier van isolatie die je nog kunt toepassen is gevel isolatie. Het zou zonde zijn als de warmte dwars door je muren naar buiten gaat. Gevelisolatie is voorkomt warmteverlies en zorgt er daarnaast ook nog eens voor een verbeterde geluidsisolatie. De investering van gevel isolatie heb je zo weer terug verdiend. 

Na-isolatie met inblaaswol

Veel oudere woningen (zoals die populaire jaren 30 woningen) hebben een niet-geïsoleerde spouwmuur. Deze kun je eenvoudig en snel isoleren met inblaaswol. Uiteraard wordt er eerst gekeken of je gevel geschikt is voor inblaaswol. Is dat het geval dan worden er vulgaten geboord. Vervolgens wordt er door deze vulgaten met behulp van speciale apparatuur, een compact waterafstotend steenwolpakket ingeblazen. Uiteraard worden de vulgaten naderhand weer dichtgemaakt. Deze manier van isoleren kan al in een dag gerealiseerd worden en je hebt er – zoals je je kunt voorstellen bij deze techniek – geen omkijken naar.